Introductie performance testen met Loadrunner

“Give that man a tool” en hij kan Performance testen. Niet helemaal waar, maar het is een eerste stap. In deze module krijg je een introductie in het gebruik van Loadrunner om performance testen uit te kunnen voeren. 

Hoe neem ik scripts op met Loadrunner? Wat is Correlatie? Hoe moet ik de resultaten van een Loadrunner test analyseren? 

Dit zijn enkele vragen waarop in deze module wordt ingegaan. We nemen je mee in de mogelijkheden van Loadrunner. Daarnaast behandelen we ook hoe deze tool geconfigureerd en gebruikt kan worden voor het uitvoeren van performance testen.  

Doelgroep: Testers, Architecten, Engineers, beheerders of kwaliteitscontroleurs die een gezonde basis willen om JMeter in te kunnen gaan zetten voor performance testen binnen hun organisatie/applicatie. 

Voorkennis: Beperkt – geen voorkennis nodig, dit is een introductie het gebruik van JMeter en geeft de nodige basis voor eenieder die zich wil gaan verdiepen het gebruik van de tool. Kennis van en ervaring met testen is een pré, programmeer- en scriptervaring is ook een pré. 

Programma: 

  • Introductie en configuratie Loadrunner; 
  • Opnemen scripts; 
  • Correlatie; 
  • Wachttijden; 
  • Uitvoeren van performance testen met Loadrunner; 
  • Analyse van de resultaten. 

Resultaat: Deze module geeft de cursist het begrip van wat er nodig is voor het configureren, opzetten en uitvoeren van performance testen met Loadrunner. 

Cursus/materiaal:  De deelnemer dient te beschikken over een laptop met local admin rechten (Windows of Mac OSX). 

Duur:  8 uur 

Prijs:  € 595,- (excl. BTW, incl. lesmateriaal en catering)