Introductie performance testen met Neoload

“Give that man a tool” en hij kan Performance testen. Niet helemaal waar, maar het is een eerste stap. In deze module krijg je een introductie in het gebruik van Neoload om performance testen uit te kunnen voeren. 

Hoe neem ik scripts op met Neoload? Wat is Correlatie? Hoe moet ik de resultaten van een Neoload test analyseren? 

Dit zijn enkele vragen waarop in deze module wordt ingegaan. We nemen je mee in de mogelijkheden van Neoload. Daarnaast behandelen we ook hoe deze tool geconfigureerd en gebruikt kan worden voor het uitvoeren van performance testen.  

Doelgroep: Testers, Architecten, Engineers, beheerders of kwaliteitscontroleurs die een gezonde basis willen om JMeter in te kunnen gaan zetten voor performance testen binnen hun organisatie/applicatie. 

Voorkennis: Beperkt – geen voorkennis nodig, dit is een introductie het gebruik van Neoload en geeft de nodige basis voor eenieder die zich wil gaan verdiepen het gebruik van de tool. Kennis van en ervaring met testen is een pré, programmeer- en scriptervaring is ook een pré. 

Programma: 

  • Introductie en configuratie Neoload; 
  • Opnemen scripts; 
  • Correlatie; 
  • Wachttijden; 
  • Uitvoeren van performance testen met Neoload; 
  • Analyse van de resultaten. 

Resultaat: Deze module geeft de cursist het begrip van wat er nodig is voor het configureren, opzetten en uitvoeren van performance testen met Neoload. 

Cursus/materiaal:  De deelnemer dient te beschikken over een laptop met local admin rechten (Windows of Mac OSX). 

Duur:  8 uur 

Prijs:  € 595,- (excl. BTW, incl. lesmateriaal en catering)