Schoenmaker blijf bij je leest? Blog

11 oktober, 2017
Aan het begin van mijn carrière werd ik in twee maanden klaargestoomd voor het testvak: dit bestond voornamelijk uit het TMap boek uit het hoofd leren en het certificaat halen. Toen ik dat certificaat binnen had, was ik klaar om als tester de markt te betreden. Nu, 5 jaar verder,(…)
Meer lezen

Robot Automatiserings framework, Een korte introductie Whitepapers

31 augustus, 2017
Bij Agile softwareontwikkeling is testautomatisering vanaf het allereerste begin eerder regel dan uitzondering. Systeemketens worden steeds complexer en de business wil vooral uit kostenoogpunt steeds sneller en iteratiever (o.a. Scrum en Agile) werken. Bovendien wordt de interactie met de klant en eindgebruiker steeds geavanceerder door nieuwe internettechnologieën en mobiele applicaties.(…)
Meer lezen

Hoe selecteer je de juiste tester? Blog

15 augustus, 2017
Als Assessment Psycholoog was het mijn werk om mensen te interviewen en te selecteren. Als testconsultant zit ik nu aan de andere kant van de tafel en het is erg interessant om te zien hoe potentiële nieuwe opdrachtgevers intakegesprekken aanvliegen. Iedereen doet op zijn manier z’n best om het kaf(…)
Meer lezen

De software bubbel Blog

6 juli, 2017
We snappen niets meer van de apparaten waar we mee werken, de software die er op draait en de interactie die we ermee hebben. Het einde is nabij! Dat is misschien een tikkeltje gedramatiseerd. Toch maak ik me ernstig zorgen over ons verminderend inzicht in de complexiteit waar we dagelijks(…)
Meer lezen

Binnen Rapid Application Development is testen niet nodig? Blog

30 maart, 2017
Dag in dag uit staan mensen in de file om naar het werk toe te rijden. Aangekomen op je werk, maandag vroeg, begin je je ongelezen e-mails een-voor-een door te nemen. Stiekem hoop je dat collega’s meer proactief zijn en koffie voor jou gaan halen. Je denkt na je eerste(…)
Meer lezen

Big Data en interne bronnen; spanningsveld en risico’s Blog

21 februari, 2017
Big Data wordt steeds vaker als krachtig instrument ingezet. Data- en informatiegedreven bedrijven krijgen een voorbeeldfunctie. Traditionele datawarehouses en Business Intelligence worden gecombineerd met Big Data & Analytics. Maar als Big Data technologie ook voor het ontsluiten van interne bronsystemen gebruikt wordt, worden ook nieuwe risico’s naar binnen gehaald. Hoe(…)
Meer lezen