Werken, het blijft tenslotte mensenwerk

Geschreven door Lennard de Groot

Gepubliceerd op 12 juli 2019

Werken in de IT is natuurlijk best goed te doen, zeker in een niche als de testwereld. De markt is aangetrokken; de inkomsten van het bedrijf waarvoor je werkt groeien als kool en daarmee verbeteren dus ook de arbeidsvoorwaarden, waaronder het salaris en extra ruimte en kansen voor jezelf… Toch? Dat valt eigenlijk een beetje tegen, hè? Je merkt er minder van dan je hoopt en verwacht. Het duurt meestal even voordat je een betere markt in je portemonnee voelt, of dat je meer ruimte krijgt voor jezelf. Natuurlijk is er altijd een optie om ZZP’er te worden of iets met midlance te doen. Je neemt dan een beetje risico en je krijgt er financieel wat voor terug. Toch sta je in dat geval meer alleen en dat moet je ook maar leuk vinden. Je opdrachtkeuze kan er zelfs door beperkt worden. De uren die je niet werkt, krijg je niet of niet geheel uitbetaald en binnenkomen bij grotere organisaties is gunstiger met een grote naam en netwerk achter je.

Dus we blijven nog even in loondienst, want je pensioen en de beperkte risico’s bij arbeidsongeschiktheid tellen natuurlijk ook mee. Maar je wilt van de groeiende markt nu wel wat meepikken. Je spreekt wat concullega’s met mooie verhalen, maar bij het doorvragen blijkt het gras aan de overkant vaak toch niet groener. Je hebt ondertussen ook een zwarte band in recruiternegeren verdiend en je prikt feilloos door alle marketingonzin in vacatures heen. Het is duidelijk dat de ideale job nog niet voor het oprapen ligt. Door alle agressieve recruitment is er veel ruis op de lijn en het lijkt erop dat de verhalen van bedrijven nergens echt een beetje kloppen, dus, wat nu?

De ‘wat nu?’ is eigenlijk helemaal zo lastig nog niet. Bedenk eerst even wat je nou echt zoekt in je werk. Wat maakt je vrolijk en waar haal je voldoening uit? Het kunnen weleens de kleine dingen zijn die het grote verschil maken. De meeste zorgen die je bij je huidige werkgever hebt, zijn meestal niet direct salarisgerelateerd. Natuurlijk is een upgrade wel fijn, maar dat is vast niet het enige. De kans dat je ineens het dubbele gaat verdienen is niet zo groot, al zijn er natuurlijk uitzonderingen.

Waar je wel mee kunt zitten zijn wellicht onduidelijke of onverwachte randzaken. Dat kunnen de beoordelingen zijn, die worden tenslotte weleens geplaagd door een gebrek aan transparantie. Maar ook de vraag; waar is je salaris op gebaseerd? Misschien is het vreemd dat je salaris afhankelijk is van hoe lang je op opdracht zit en je uurtarief, terwijl je ondertussen een flinke hap van je uurtarief af moet staan om een salesafdeling te onderhouden. Dan zou je toch bijna denken dat die salesafdeling die verantwoordelijkheid moet dragen? Soms is ook de verwachting van de tijd die je in je werk moet steken onredelijk. Je zit over het algemeen fulltime op een opdracht, als er dan ook nog veel tijd gevraagd wordt door je werkgever buiten die opdracht om, dan moet er wel wat tegenover staan. Zeker als je óók nog eens jezelf wilt ontwikkelen door nieuwe dingen te leren. Dat moet bij veel werkgevers buiten de reguliere werktijd gebeuren. De verhouding kan onredelijk gaan voelen, want je wilt tenslotte ook wat tijd over hebben voor jezelf en misschien wel je gezin.

Ik liep zelf ook tegen een aantal van de genoemde punten aan en ik was overtuigd dat het anders kon en moest. Ik ben toen gesprekken aangegaan met verschillende recruiters en bedrijven en heb gericht gevraagd hoe een bedrijf om gaat met door mij bedachte voorbeelden. Dit heb ik niet alleen gedaan in gesprekken met recruiters en managers, maar ook bij willekeurige medewerkers van een potentiële werkgever. Want tijdens een sollicitatiegesprek wordt er wel vaker wat beloofd en de beloftes die gedaan zijn bij je huidige werkgever klonken ooit ook heel mooi, maar hoeveel is daar nu nog van over en hoe werkt de praktijk?

Het kan een vervelende zoektocht zijn, het zoeken naar een werkgever waar je je waardevolle tijd wilt besteden. Met een beetje moeite heb ik mijn plek wel gevonden. Een plek die ik kan vertrouwen en vooral belangrijk, een plek die mij vertrouwt. Gezien worden als iemand die nu wel weet hoe het vak werkt, maar net als iedereen altijd wat te leren heeft, maakt dat het werkende leven een goede en comfortabele balans heeft. Dat merk ik niet alleen bij mijn werkgever, maar ook van de klanten waarbij ik op opdracht zit. Want ook die hebben, net als ik, bewust gekozen voor Praegus. De persoonlijke en flexibele aanpak werkt namelijk ook bij klanten, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Het blijft tenslotte mensenwerk.

Nieuwsgierig? Je mag gerust contact opnemen met mij.

Schrijf een reactie

Gerelateerde artikelen