Performance Testen

Performance testen

Willen we niet altijd een goede performance? Of het nu gaat om een politiek leider, een concert, een auto of een (web)applicatie. Tevredenheid hangt af van een hoop factoren, performance is daar zeker een beroemde van. Gefrustreerde werknemers of klanten die verdwijnen vanwege een langzame service of zelfs een service die niet beschikbaar is vanwege overbelasting. Nachtmerries van iedere systeemeigenaar/-verantwoordelijke.

Kenniscentrum performance

De kans is dan ook groot dat we u mogen scharen onder de groep mensen die hoge eisen stellen aan uw systemen of de mensen die met deze systemen werken. Het opstarten van software pakketten, laden van data of (web)pagina’s kan lang genoeg duren om de flow/concentratie te verbreken, wat resulteert in tijdsverlies.

Tijdsverlies is nadelig, voor zowel werknemers, maar ook voor klanten. Uw applicatie is het visite kaartje naar buiten. Zonder daadwerkelijk problemen met een organisatie te hebben, kan er al associatieve frustratie optreden als applicaties niet of te langzaam werken.

Bij Praegus bent u aan het goede adres voor het toetsen van performance. Zet nu de kennis en kunde van ons performance kenniscentrum in en u kunt rustig werken. Beheers performance incidenten door vroegtijdig inzicht te hebben. Kijk ook naar onze maatregelen en monitoring.

Verschillende facetten

Misschien wel bekend, de termen “load testen” en “stress testen”? In onze ervaring is er nog veel niet bekend over performance en het testen ervan. De vragen die we krijgen vereisen soms ook aanscherping, daar zullen we u en uw mensen in begeleiden. Hiermee verkrijgen uw functionele en technische mensen meer inzicht en informatie die nodig om de testen uit te voeren en te beheren.

De performance van een ‘systeem’, wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Bij het uitvoeren van de performance testen kan dit van individuele functies in code tot volledige ketens in een productie omgeving. Van belang is om te vinden wat u zoekt; bottlenecks, foutafhandeling, data integriteit, duurbelasting, etc. Daar passen we onze aanpak op aan, inclusief de benodigde tooling.

Onze aanpak? Afhankelijk van de situatie. Dat klinkt makkelijk, maar voor het testen van een web service hoeven we niet altijd eerst een uitgebreid plan te schrijven. Ook kunnen we onze processen dusdanig inrichten dat ze aansluiten bij uw behoeften, we kunnen het volledige proces uit handen nemen (ook vanuit de cloud), ondersteunen in oplossingen of enkel een analyse/rapport opleveren.

Toolkeuze

Vaak een veelbesproken onderwerp, maar wederom afhankelijk van de situatie. Onze performance specialisten zijn bekend met alle gangbare, en soms minder gangbare, tools op de markt. Door deze grote verscheidenheid in aanbod kunnen is de toolkeuze ook aanpasbaar aan uw budget.

De specialisten van Praegus

De technische engineers van Praegus bieden u hun individuele kennis en expertise over software, hardware, architectuur en processen. Daarbij haalt u al vanaf één consultant het hele kenniscentrum in huis. Geniet van de aandacht die u en uw product verdient!

Meer weten? Neem contact met ons op