Over ons

Wie zijn wij?

Historie

Praegus is opgericht vanuit de gedachte dat werken met passie voorop moet staan om de klant en elkaar optimaal te kunnen helpen. Zonder passie geen inlevingsvermogen en zonder inlevingsvermogen geen kwalitatief beste oplossing. Iedere klantsituatie is immers uniek en daar bestaat geen standaard antwoord op.

Parallel daaraan werd het persoonlijke en collegiale aspect binnen veel organisaties gemist. Het ‘wij-gevoel’ ontbrak steeds meer en een opkomende tendens van individueel acterende professionals groeide. Praegus gelooft echter in de kracht van een team, want immers ‘Alleen ga je wel sneller, maar samen kom je veel verder’. Dat geldt des te meer op gebied van kennis, want kennisdeling doe je met en voor elkaar.

Visie

  • Als hét Kenniscentrum mens en organisatie inspireren in testen.
  • Als hét Kenniscentrum mens en organisatie volwassener maken door kennisoverdracht.
  • Als dé autoriteit de concurrentie voor blijven door onderzoek en innovatie.

Missie

“Being compassionate is giving service”.

Wat we daarmee bedoelen staat in de volgende tekst uitgelegd.

Quality service goes beyond doing the assigned tasks to you perfectly. It is more than the accolades you receive for perfection of your work. Service means being compassionate, feeling what your client is feeling and understanding what they are going through. This may sound beyond your work description but for someone who values not only his work but the client as well, being compassionate means a lot to a client and to the institution who swears to give service to the needy.

But what does compassion really means? And why is it important? Compassion at work means understanding your client. It means that possible business risks is really a big thing for them and must not be taken lightly. You were being looked up to by them to explain things patiently and clearly. Sometimes, they couldn’t trust your judgment and they blame you for the misfortunes that befell them. Don’t just walk out after giving them your advice, but be able to reach out to them to help them though the situation. That means giving service.

Afgeleid van onze visie en missie werken we met de volgende kernwaarden:

P – Proactief: Praegus onderscheidt zich door het nemen van initiatief.

R – Relativeren: Bij Praegus weten we dat er een privéleven is naast het werk.

A – Aandacht: Bij Praegus draait het om mensen. Korte lijnen en no-nonsense, open en transparant.

E – Eerlijkheid: De klant krijgt bij ons eerlijk antwoord, geen ‘gewenst’ antwoord.

G – Gelijkwaardigheid: Praegus maakt geen onderscheid tussen groepen, mensen of geloofsovertuigingen.

U – Ultiem betrokken: We verdiepen ons in de klant en handelen vanuit ‘compassie’, de ultieme vorm van passie.

S – Specialisten: We zijn gespecialiseerd in het vakgebied testen met een belangrijke focus op technisch testen.

Doelstelling

  • Als autoriteit in testen excelleren in werkgeverschap, waardoor onze kernwaarden voelbaar zijn bij klant en vakgenoot.
  • Als hét Kenniscentrum zijn wij dé autoriteit en maken wij onze vakgenoten vakbekwaam.
  • Als dé autoriteit richtinggevend zijn in testen.

Wat doen wij?

Praegus is een consultancyhuis en kenniscentrum, gespecialiseerd in testen met een sterke focus op ‘technisch testen’ zoals testautomatisering en performancetesten. We bieden naast consultancy oplossingen ook begeleiding middels coaching, trainingen en workshops.

We werken in principe alleen met eigen ‘high-potential’ testprofessionals, de ‘Praegustatoren’. Indien nodig schakelen we ons zorgvuldig opgebouwde netwerk in van zelfstandige ervaren testprofessionals en trainers. Vanzelfsprekend zijn al onze mensen TMap® (Next) / ISTQB (Advanced Level) gecertificeerd en staat gestructureerd testen bij ons nog altijd hoog in het vaandel.

We streven naar een ultieme samenwerking met zowel onze klanten als onze medewerkers en partners, om onze testdienstverlening op zo’n hoog mogelijk niveau te bieden en te garanderen. Praegus staat niet alleen voor kwaliteit, maar ís kwaliteit. Deze kwaliteit zit gewaarborgd in onze mensen. Onze mensen zijn ons kapitaal en onze kracht. En daar zijn we zuinig op!

De Praegustatoren

De naam Praegus komt van het woord ‘Praegustator’, oftwel ‘Tester / Voorproever’ in het Latijn. Een ‘Praegustator’ was in de oudheid een persoon die vooraf de maaltijden proeft van personen die menen dat er (veiligheids)risico’s kleven aan het nuttigen van de maaltijd. Ook vandaag de dag bestaat de functie van voorproever nog. Zo bleek bij een reis van de Amerikaanse president Barack Obama naar Frankrijk in juni 2009 dat hij een voorproever zou hebben meegenomen om de eerste hap van het presidentiële bord te nemen…

Dat deze functie tegenwoordig nog altijd een zeer belangrijk kwaliteitsaspect vertegenwoordigt, geeft aan dat het ‘testen van zaken’ zichzelf al bewezen heeft door de eeuwen heen, zo ook al geruime tijd binnen de ICT. Echter, testen is een vak apart en moet voldoen aan hedendaagse eisen om als een volwaardig en vertrouwde discipline gezien te worden. En niet voor niets, want het testen van applicaties, systemen en infrastructuur is voor organisaties van levensbelang. Primaire processen mogen nooit verstoord worden door niet juist of te traag werkende software. Vertrouwt u het testen toe aan onze Praegustatoren, dan bent u verzekerd van een optimale kwaliteitscontrole van uw bedrijfsprocessen en systemen. Ook helpen wij u en uw organisatie de toekomst zorgeloos tegemoet te zien.

Wilt u onze Praegustatoren leren kennen, kijk dan bij ‘ons team’ of maak een afspraak.

MVO

Gericht op verbetering en de toekomst, geloven wij natuurlijk in het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), waarbij we waarde creëeren op economisch (profit), ecologisch (planet) en sociaal (people) gebied. Vanaf de oprichting van Praegus speelt dit een belangrijke rol en uit zich dit in o.a.:

  • Praegus maakt bij voorkeur zoveel mogelijk gebruik van ‘groene’ lease auto’s, welke het milieu zo min mogelijk belasten;
  • Praegus hanteert een zogenaamde ‘paperless office’, waarbij zoveel mogelijk documentatie digitaal (via laptop, iPad);
  • Praegus bekijkt per inzet/project of gebruik van Openbaar Vervoer (NS-Business Card) minder belastend is dan autorijden, zowel voor de medewerker als voor het milieu;
  • Zorgvuldige sponsoring van goede doelen, waaronder het Wereld Natuur Fonds.

Praegus is een ‘platte organisatie’. Kent korte communicatielijnen en zorgt voor een efficiënte bedrijfsvoering en een goede “work-life balans”. Deze efficiënte bedrijfsvoering heeft het gevolg zoveel mogelijk digitaal te werken, printkosten te verminderen en verontreiniging te voorkomen. De goede “work-life balans” kent veelal werken vanuit huis (“het Nieuwe Werken”) en is vriendelijk voor zowel werknemer als milieu.

Meer weten? Neem contact met ons op