A4Q AI en Software testen -Foundation

Er zijn meerdere overeenkomsten tussen Artificial Intelligence (AI) en menselijke intelligentie. De hoofdreden hiervoor is dat AI de menselijke intelligentie nabootst. Sinds de jaren 50, is men bezig met het imiteren van menselijke intelligentie in apparaten. Echter zijn nu AI systemen steeds menselijker worden, waardoor ze ook minder voorspelbaar zijn geworden. In de testactiviteiten van AI systemen zorgt dit voor een unieke situatie van problemen en kwaliteitsattributen die overwogen moeten worden. Deze driedaagse cursus heeft als doel om professionals de fundamenten te leren over AI, de betekenis voor het testen van AI en de mogelijke toepassing van AI in het Software testen.

Doelgroep

Professionals die kennis willen op doen over de theorie van AI en software testen en de toegevoegde waarde van AI in het vakgebied van Software testen, en/of professionals die het A4Q Foundation certificaat in AI en Software testen willen behalen. Voorkennis: Geen specifieke voorkennis benodigd. Kennis en ervaring met Testen en het Software lifecycle zijn een pré. 

Programma

De volgende onderwerpen komen in de cursus aan bod:

  • Basis concepten van Artificial Intelligence, met daarin het verschil tussen menselijke intelligentie en AI, de geschiedenis van AI, het verschil tussen Symbolic en Sub-Symbolic AI, de introductie van enkele Machine Learning algoritmes, en de beperkingen van AI.
  • Het testen van AI systemen, met daarin de algemene problemen met het testen van AI systemen, het trainen en testen van het Machine Learning model, AI testomgevingen, verschillende strategieën om AI systemen te testen, en verschillende metrieken voor het testen van AI systemen.
  • Het gebruik van AI ter ondersteuning van Software testen, met daarin het gebruiken van AI tijdens het testen, het toepassen van AI tijdens testactiviteiten en kwaliteitsmanagement, het toepassen van AI gedurende de testautomatisering in de component/unittest fase en in de Integratie/Systeemtest fase, verschillende AI tooling. 

Resultaat

Deze driedaagse cursus bereidt de deelnemers voor op het A4Q Foundation examen in AI en Software testen. Het examen kan optioneel worden afgelegd.

Praktische informatie

De cursus, het materiaal en het examenvoucher kunnen worden aangeschaft via Praegus Academy. Zowel de cursus als het materiaal en examen worden in het Engels verstrekt. Na je inschrijving nemen we contact met je op om het examen in te plannen, dat online en op elk moment kan worden afgenomen. De training zelf geven wij standaard in het Nederlands, maar op verzoek kunnen we dit ook in het Engels verstrekken.

Aantal dagen: 3 dagen.

Prijs:  € 1395,- (excl. examen à € 250,- , incl. cursusmateriaal en catering).
Voor groepstrainingen, eventueel in-company, hanteren we aparte prijzen, neem daarvoor contact met ons op.

Let op: Alle vermelde prijzen zijn excl. BTW. 

Vraag direct informatie aan.