Over Praegus

Praegus is hét kenniscentrum voor software testing met focus op technisch testen en aanverwante opleidingen. We weten als geen ander waar we mee bezig zijn: ander mans zaken. Dus daar werken we zorgvuldig aan. Met topautomatisering en actuele kennisopbouw als resultaat. Want samen staan we sterker!

Koploper in testen en testautomatisering

Wij testen software en ICT-processen op kwaliteit, effectiviteit en veiligheid. Wij beantwoorden vragen als: werken de digitale systemen zoals ze bedoeld zijn? Is alles bestand tegen elementen van buitenaf en van binnenuit? Hoe kunnen we de ICT optimaliseren voor toekomstige scenario’s? En hoe richten we het testen van software zo snel en effectief als mogelijk in?

We zorgen er ook voor dat die kennis vervolgens bij onze klanten geborgd wordt. Zo hebben wij alle kennis en kunde in huis om organisaties in staat te stellen uiteindelijk zelfstandig hun eigen software te testen en te verbeteren. Dat doen wij op vier manieren:

  • Praegus Solutions (ons innovatie- en R&D centrum)
  • Praegus Academy (onze kennisinstituut en opleidingscentrum)
  • Praegus Consultancy (ons interim en ad hoc hands-on advies)
  • Praegus Connect (ons uitgebreide kennisnetwerk)

‘Intelligent Compassionate Testing’ staat voor de wijze waarop wij werken en de drijfveer om continu het beste naar boven te halen voor organisaties, mensen en ons vakgebied.

Onze missie

Sterkere ICT, sterkere organisaties.

Het (voort)bestaan van organisaties wordt in steeds grotere mate bepaald door ICT en automatisering. De kwaliteit van ICT is daarbij van cruciaal belang. Bij Praegus zeggen we dan ook: ‘Hoe sterker de software, hoe sterker de organisatie’ én hoe beter de organisatie bestand is tegen de dynamiek in de markt.

Dat is waar wij ons als Praegus elke dag met enthousiasme voor inzetten. En daarin gaan we ver. Zo hebben we de beste testers, state-of-the-art testsystemen en de laatste testkennis in huis. Daarnaast zorgen we ook dat de oplossingen en expertise bij de organisaties zelf aanwezig, up-to-date en geborgd zijn, zodat elk bedrijf constant en automatisch verzekerd is van nóg veiligere en nóg optimalere ICT- en bedrijfsprocessen. Nu en in de toekomst.

Leuk om te weten

In de Romeinse tijd was de Praegustator de dappere persoon die het eten van de keizer voorproefde. Met gevaar voor eigen leven testte hij of het voedsel niet vergiftigd was door een tegenstander van de keizer. Vandaag de dag is het testen van ICT-systemen en infrastructuur voor organisaties ook van levensbelang. Vandaar onze naam Praegus.