Praegus partners.

De ontwikkelingen in ons vakgebied gaan snel. Maar wij gaan sneller! We kijken ver vooruit en spelen op tijd in op de trends in de markt. Onze Solutions afdeling werkt iedere dag aan nieuwe oplossingen en slimmere toepassingen, zodat wij veranderingen in de markt allang de baas zijn wanneer zij zich aandienen. Ontdek hieronder hoe onze tools softwareteams in staat stellen om hun software sneller en beter te ontwikkelen.

Onze partners.

GASQ, Global Association for Software Quality, is een internationale examen aanbieder en een toonaangevende vereniging in de softwarekwaliteit industrie. GASQ is opgericht door experts uit Europa, Azië en Amerika als een onafhankelijke, internationale non-profitorganisatie die de kwaliteit van software in onderzoek, onderwijs en de industrie wil bepleiten en promoten. Als partner van GASQ is Praegus Academy geaccrediteerd voor het verzorgen van alle trainingen uit het portfolio van GASQ, waaronder alle ISTQB certificeringen en haar extensies, alsook de A4Q certificeringen zoals Certified Selenium Tester Foundation en AI en Software Testing. Daarnaast is Praegus Academy al een aantal jaar een officieel erkent examencentrum voor alle certificeringen van GASQ.

iSQI is een toonaangevende leverancier van gecertificeerde examens over de hele wereld. iSQI examens worden ondersteund door een globaal netwerk van geaccrediteerde training providers. Als partner van iSQI is Praegus Academy geaccrediteerd voor het verzorgen van de nieuwe TMAP® trainingen, zoals Quality For Cross-Functional Teams en High-Performance Quality Engineering.

 

OpenText (voorheen MicroFocus) is met 25 jaar ervaring de grootste en meest bekende aanbieder op onder meer het gebied van performance test tooling, met het tool LoadRunner. OpenText biedt hiermee ook het grootste aanbod in protocol support. Praegus is Authorised partner en daarmee in de mogelijkheid om alle voordelen die deze partner te bieden heeft optimaal te benutten.

Tricentis is een van de marktleiders op het gebied van performance testen, met het tool Tricentis NeoLoad. Tricentis maakt het eenvoudig om zeer complexe performance testen uit te kunnen voeren met uitstekende monitoring. Praegus heeft dan ook meerdere certified experts in huis en is partner van Neotys om de beste support en diensten te kunnen leveren naar onze klanten toe.

Octoperf maakt het mogelijk gemakkelijk, zonder eigen hardware, JMeter scripts op grote schaal te kunnen testen tot 1 miljoen gebruikers. Praegus werkt veel met Open Source (test)tooling, waaronder ook JMeter voor performance testenPraegus Solutions heeft hiervoor eigen servers vanuit de cloud beschikbaar, maar voor grote projecten (zoals bijvoorbeeld “Wie is de Mol?”; lees referentie) maakt Praegus gebruik van Octoperf. Praegus is partner en certified in het inzetten en toepassen van Octoperf.

Orangebeard

Orangebeard is een SaaS-dashboard voor het versnellen van geautomatiseerd testen in een CI/CD-omgeving door middel van kunstmatige intelligentie (machine learning). Het is een geïntegreerd systeem dat teams en organisaties inzicht geeft in alle testen die ze uitvoeren, om het testautomatiseringsproces efficiënter te maken. Binnen Orangebeard is het mogelijk om alle testsetresultaten op één plek te verzamelen. Orangebeard geeft bijvoorbeeld een overzicht van alle verschillende testvormen (zoals unit-, integratie-, systeem- en ketentesten). Alle testruns van alle teams binnen een organisatie zijn in één oogopslag te zien. Orangebeard geeft ook inzicht in de testhistorie en geeft gedetailleerde testinformatie per test. Daarnaast is per testset ook zichtbaar wie-, wat-, waar heeft getest, zodat iedereen binnen het team elkaars resultaten kan inzien. Alles in realtime.​ Het systeem van Orangebeard kan leren van eerdere testresultaten. Was een eerder testresultaat te wijten aan een bug in de software, of moest de test worden aangepast? Orangebeard herkent trends in storingsredenen en voert autoanalyses uit, waardoor de tijd die nodig is om de testresultaten handmatig te analyseren, wordt verkort.

Access42 is een onafhankelijke, puur Nederlandse speler binnen de cybersecurity markt. De kennis en kwaliteit van het bedrijf en hun medewerkers op het gebied van mens, organisatie en techniek (people, process en technology) in combinatie met deze onafhankelijkheid onderscheidt hen van andere spelers op de markt. Access42 onderscheid zich met name door haar onafhankelijkheid. Access42 heeft geen exclusieve relaties met leveranciers en kan hierdoor eerlijk en objectief advies geven. Praegus Solutions heeft haar eigen Security Scan ontwikkeld, welke gemakkelijk en op laagdrempelige wijze geïmplementeerd kan worden in een testautomatiseringsframework. Deze scan test automatisch tegen de OWASP-top10 kwetsbaarheden op ‘laaghangend fruit’. Daar waar een meer geavanceerde security test, zoals een penetratietest nodig is, werkt Praegus samen met partner Access42.

ADA ICT zorgt dat uw bedrijf succesvol is en blijft! Daar waar de diensten voor uw klanten het verschil maken, levert ADA ICT het benodigde maatwerk, of dat nu een app is, een backend systeem, een Cloud-oplossing of een mobiele toepassing, ADA ICT maakt voor u het passende state-of-the-art maatwerk en realiseert dit mede door ons “Co-Creatie” concept. Co-creatie is het combineren van kennis tussen u en ADA ICT met gedeelde verantwoordelijkheid, wat tot uiting komt in een product met een kwalitatief hoogwaardig eindresultaat. Wij brengen business kennis en ICT bij elkaar tot meerwaarde. Wij stellen mensen en hun ideeën centraal, niet de methodes of technologie.
Onze afnemers zijn hierdoor in staat, efficiëntie, productiviteit en kwaliteit te verhogen, de ‘time to market’ te verkorten, kosten te reduceren, te voldoen aan de hoogste security-standaarden en managementbesluiten te kunnen nemen, die gebaseerd zijn op complete, correcte en KPI-gebaseerde informatie. Dat alles met beperking van risico`s en met behoud van flexibiliteit en toename van agility.

Praegus breidt eigen toolpalet uit door partnership met Menditect. Menditect gelooft in het zorgeloos testen van Mendix-apps om de snelheid van app-levering aan organisaties te verbeteren. Menditect verwijdert knelpunten in testautomatisering door klanten een ongeëvenaarde testdekking te bieden tegen acceptabele kosten. Ze bieden Menditect Test Automation (MTA), een unieke Mendix-specifieke testoplossing waarvoor geen aparte testcodering nodig is. MTA is gemakkelijk te onderhouden en snel te leren voor zowel testers als ontwikkelaars.

Deze partnership biedt ons een uitbreiding op de bestaande toolpalet van testtooling binnen onze low-code testdienstverlening om op alle levels van de testautomatisering piramide onze opdrachtgevers controle en inzicht te geven op hun testing en kwaliteit binnen Mendix applicaties.

Tevens is er een samenwerking gerealiseerd op het gebied van Performance testen, waarmee onze jarenlange kennis en ervaring op Performance input levert aan de uitbreiding van MTA met een performance module specifiek voor Mendix. Hierdoor zal in de nabije toekomst Menditect meer mogelijkheden aanbieden op het gebied van performance testen van Mendix applicaties.

Word ook partner.

Praegus en haar pijlers Praegus Academy en Praegus Solutions werken voor een aantal services en diensten, zoals onze Managed Service “Rapid Performance Testing”, samen met partners. Praegus levert veel actieve bijdragen aan de Open Source Community, zoals bijvoorbeeld in onze eigen OS Toolchain. Waar Open Source niet voldoet of niet gewenst is, werkt Praegus met een aantal geselecteerde en erkende partners.