TMAP® Quality for cross-functional teams

TMAP® Quality for cross-functional teams is een belangrijk onderwerp voor iedereen die betrokken is bij high-performance IT delivery teams, zoals DevOps of Scrum. Het is van cruciaal belang om kwaliteit in te bouwen in het IT-systeem om de gewenste business value te kunnen leveren. Deze training biedt alle vereiste kennis en vaardigheden om dit te realiseren. De training is gebaseerd op het boek “Quality for DevOps teams” en bereidt de deelnemers voor op het TMAP®: Quality for cross-functional teams examen. Er is geen specifieke voorkennis vereist, maar kennis en ervaring met DevOps en Scrum is een pré. 

De cursus omvat een uitgebreid programma waarin onderwerpen als het VOICE-model, DevOps, continuous quality engineering, QA- & testonderwerpen en persoonlijke vaardigheden binnen een DevOps team worden behandeld. De training is gericht op het ontwikkelen van de benodigde vaardigheden voor het kwalitatief ontwikkelen van eenIT-systeem en het geven van vertrouwen dat de nagestreefde meerwaarde (business value) kan worden geleverd.

Na het volgen van deze driedaagse cursus zijn de deelnemers goed voorbereid op het TMAP®: Quality for cross-functional teams (QCFT) examen. Het examen kan optioneel worden afgelegd en het cursusmateriaal en het boek worden digitaal verstrekt. 

Als je geïnteresseerd bent in deze training, schrijf je vandaag nog in en ontwikkel de vaardigheden die nodig zijn om kwaliteit in te bouwen in uw IT-systeem en de gewenste business value te leveren! Wil je meer gedetailleerde informatie over deze of de andere TMAP® trainingen, dan kun je terecht op de ‘tmapcert’ website voor de syllabus en het oefenexamen per training.

Doelgroep

Beginnende testers, en/of ICT specialisten die meer willen weten over het kwalitatief ontwikkelen van een IT-systeem en/of ICT specialisten die het TMAP® QCFT certificaat willen halen.

Voorkennis: Geen specifieke voorkennis benodigd. Kennis en ervaring met DevOps, Agile en Scrum is een pré.

Programma

De volgende onderwerpen komen in de cursus aan bod:

  • Het VOICE-model voor het realiseren van business value door IT delivery,

  • IT delivery modellen, met name high-performance modellen zoals DevOps,

  • Cross-functionele teams en continuous quality engineering, inclusief de “whole-team” benadering en relevantie voor Dev- en Ops-mensen,

  • QA-& test topics zoals:
    • Reviewing en pull-requests,

    • Continuous improvement,

    • Continuous everything, testautomatisering en CI/CD-pijplijn,

    • Totale kosten van kwaliteit,

    • Indicatoren, monitoren, controle, rapportage en “alerting”,

    • Kwaliteitsmaatregelen,

    • Persoonlijke, interpersoonlijke en teamvaardigheden,

    • Testvariëteiten, zoal perfomance-, usability-, security testing ,

    • Ervaring gebaseerd testen: exploratory testing en mob testing,

    • Testontwerp: equivalentie klassen, grenswaardenanalyse, paden dekking test, data beslissingstabel test, conditie gebaseerd testen, code coverage en mutation testing.

 

Het TMAP® Quality for cross-functional teams examen
Het TMAP® Quality for cross-functional teams examen bestaat uit 30 verschillende, Engelstalige, multiple-choice vragen over theorie die tijdens de training aan bod zijn gekomen. Om te slagen voor het examen moet de deelnemer minimaal 66% van de vragen correct beantwoorden.

Resultaat

Deze driedaagse cursus bereidt de deelnemers voor op het TMAP® Quality for cross-functional teams (QCFT) examen. Het examen kan optioneel worden afgelegd.

Het behalen van het TMAP® Quality for cross-functional teams certificaat biedt aanzienlijke voordelen. Het toont aan dat de ICT expert over de benodigde kennis en vaardigheden beschikt om effectief software te testen.

Praktische informatie

De cursus, het materiaal en het examenvoucher kunnen worden aangeschaft via Praegus Academy. De cursus, het materiaal (o.a. het boek) en examen worden in het Engels verstrekt. Het cursusmateriaal en examen zullen we digitaal aangeboden worden.
Na inschrijving nemen we contact met je op om de cursus en examen in te plannen. De training zelf geven wij standaard in het Nederlands, maar op verzoek kunnen we dit ook in het Engels verstrekken.

Aantal dagen: 3 dagen.

Prijs: € 1299,- (excl. examen à € 250,- , incl. cursusmateriaal en catering).
Voor groepstrainingen, eventueel in-company, hanteren we aparte prijzen, neem daarvoor contact met ons op.

Let op: Alle vermelde prijzen zijn excl. BTW.

 

Vraag direct informatie aan.