A4Q Certified Selenium tester – Foundation

Selenium is een van de toonaangevende automatiseringstools voor het automatiseren van tests in webbrowsers of web applicaties. De A4Q foundation certificaat voor Selenium tester is binnen de tool Selenium WebDriver een van de toonaangevende certificeringen. Deze driedaagse training heeft als doel om professionals praktische kennis over de fundamenten van Selenium WebDriver bij te brengen, zoals hoe te ontwerpen, implementeren, onderhouden van geautomatiseerde oplossingen in Selenium WebDriver. Na deze training kunnen de deelnemers zelfstandig Selenium WebDriver tests aanmaken en draaien. Daarnaast zullen de deelnemers bewust zijn van de indirect betrokken onderwerpen aan testautomatisering, zoals logging, rapporteren, navigeren en interacteren met GUI elementen.  

Doelgroep

Professionals die kennis willen op doen over het gebruik en toepassen van Selenium WebDriver in de UI testautomatisering, en/of professionals die het A4Q Foundation certificaat in Selenium Tester willen behalen. Voorkennis: Als voorkennis is algemene programmeerkennis nodig. Basiskennis over het programmeren in Python is een pré. 

Programma

De volgende onderwerpen komen in de cursus aan bod:

  • Basis aspecten van testautomatisering, zoals een overzicht van testautomatisering, het verschil tussen handmatig en automatisch testen, succesfactoren van automatisch testen, risico’s en voordelen van Selenium WebDriver, hoe Selenium WebDriver in de testautomatiseringsarchitectuur past, en het doel voor het verzamelen van metrieken in testautomatisering.
  • Internet technologieën voor het automatiseren van webapplicaties, met daarin de introductie tot HTML en XML, de introductie tot XPath selectors, en de introductie tot CSS selectors.  
  • Het gebruiken van Selenium WebDriver, met daarin de logging- en rapporteringmechanismes, hoe te navigeren naar verschillende URLs, hoe te wijzigen van de Windows omgeving, hoe screenshots op te slaan, hoe GUI elementen te lokaliseren, de status daarvan op te halen en hoe te interacteren met GUI elementen.
  • Voorbereiden van onderhoudbare testscripts, met daarin de onderhoudbaarheid van testscripts, het gebruik van wacht-mechanismes, page objecten, en keyword driven testen.

Resultaat

Deze driedaagse cursus bereidt de deelnemers voor op het A4Q Foundation examen in Selenium tester en het zelfstandig aanmaken en draaien van Selenium WebDriver tests. Het examen kan optioneel worden afgelegd.

Praktische informatie

De cursus, het materiaal en het examenvoucher kunnen worden aangeschaft via Praegus Academy. Zowel de cursus als het materiaal en examen worden in het Engels verstrekt. Na je inschrijving nemen we contact met je op om het examen in te plannen, dat online en op elk moment kan worden afgenomen. De training zelf geven wij standaard in het Nederlands, maar op verzoek kunnen we dit ook in het Engels verstrekken.

Aantal dagen: 3 dagen.

Prijs:  € 1395,- (excl. examen à € 250,- , incl. cursusmateriaal en catering).
Voor groepstrainingen, eventueel in-company, hanteren we aparte prijzen, neem daarvoor contact met ons op.

Let op: Alle vermelde prijzen zijn excl. BTW.  

Vraag direct informatie aan.