Introductie tot Playwright testing

Playwright, hoewel relatief nieuw op de markt, heeft zich snel gevestigd als de vooraanstaande tool voor testautomatisering. Het heeft op indrukwekkende wijze de erfenis van Cypress, een andere gerespecteerde tool in de sector, voortgezet en verrijkt door een aantal van de belangrijkste functies te integreren. De kracht van Playwright ligt in zijn vermogen om tests parallel uit te voeren. Dit is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van traditionele testautomatiseringstools, die een sequentiële benadering hanteren. Door parallelle uitvoering kunnen ontwikkelaars meerdere tests tegelijk uitvoeren, wat de testtijd aanzienlijk verkort. Dit resulteert in snellere feedbackloops en daarmee een verbeterde ontwikkelingscyclus. Bovendien is Playwright browseragnostisch, wat betekent dat ontwikkelaars één enkel testsuite kunnen gebruiken om hun applicatie in verschillende webbrowsers te testen. Het heeft ook een gebruiksvriendelijke API en uitstekende documentatie, wat bijdraagt aan zijn populariteit en gebruiksgemak. Met deze onderscheidende functies en voordelen heeft Playwright zijn positie als nummer één testautomatiseringstool bevestigd, waarmee het een nieuwe standaard zet in de wereld van software testen. 

Playwright opleiding

Deze training wordt gegeven als maatwerktraining. Dit betekent dat afhankelijk van je wens de onderstaande onderwerpen, resultaat en duur aangepast kan worden. Kijk ook op onze maatwerktrainingen pagina voor het proces naar een maatwerktraining.

Doelgroep

Mensen die te maken hebben met het automatiseren van web-testen.

Voorkennis: Er is geen specifieke voorkennis nodig. Mocht specifieke kennis wel aanwezig zijn, dan kunnen we het programma van deze maatwerktraining aanpassen.

Onderwerpen

De volgende onderwerpen kunnen in deze Playwright  maatwerktraining aan bod komen:

 

  • De basis van JavaScript/TypeScript;

  • De belangrijkste testautomatiseringsniveaus in vogelvlucht (e.g. unit testen, component testen en end-to-end testen);

  • Het gebruiken van DOM selectors;

  • Het gebruiken van de Playwright test library;

  • Het gebruiken van Playwright BDD met cucumberjs;

  • Het gebruiken van Playwright trace viewer;

  • De backend mocking met Playwright;

  • Complexere testautomatiseringsuitdagingen met Playwright.

Resultaat

Aan het eind van de maatwerktraining is het volgende resultaat voor de deelnemers van toepassing:

 

  • Je kent de basis van JavaScript/TypeScript;

  • Je begrijpt waar de waarde ligt van webtestautomatiseringstools ten opzichte van andere vormen van testautomatisering;

  • Je kunt Playwright installeren voor ieder project;

  • Je bent in staat om complexe testscenario’s uit te werken in Playwright;

  • Je weet hoe je een degelijk Playwright framework kunt opzetten dat toekomstbestendig is.

Praktische informatie

De cursus en het materiaal kunnen worden aangeschaft via Praegus Academy. Al het materiaal dat tijdens de maatwerktraining aangeboden wordt, zal tevens digitaal gedeeld worden.

De training zelf geven wij standaard in het Nederlands, maar op verzoek kunnen we dit ook in het Engels verstrekken. Deze training wordt gegeven voor groepen van 4 tot 10 deelnemers, eventueel in-company.

Aantal dagen: 2 dagen.

Prijs: Afhankelijk van de leerdoelen en benodigde voorbereidingen wordt de prijs bepaald, neem daarvoor contact met ons op.

 

Vraag direct informatie aan.