Wat kan een tester leren van Michael Jordan?

Jordan

In 2020 kwam de documentaire The Last Dance uit over Michael Jordan. In mijn ogen de beste sportdocumentaire ooit. In deze documentaire wordt één van de meest legendarische basketballers/sporters aller tijden gevolgd. Wat kan jij als tester leren van deze legende?

In deze blog geef ik vijf praktische tips.

  1. Heb geen grote mond maar laat zien wat je kan. Goed voorbeeld doet goed volgen. Toen Michael Jordan bij de Bulls kwam wist hij al heel snel dat hij één van de beste was, maar hij wist ook dat hij niet een te grote mond moest hebben want hij had nog niks laten zien. Als tester moet je niet gelijk een grote mond hebben als je binnenkomt in een nieuw project. Gebruik de tijd dat je binnenkomt om te analyseren wat er allemaal binnen jouw project en de organisatie gebeurt. Ga dan aan de slag en laat zien hoe jij het voor je ziet en probeer verbeteringen door te voeren.
  2. Zoek je Scottie Pippen. Michael Jordan zag al heel snel in dat hij niet in zijn eentje ervoor kon zorgen dat het team succesvol zou worden. Dit geldt ook voor jou als tester. Jij alleen kan er niet voor zorgen dat de software kwaliteit beter wordt; je hebt medewerking nodig van je teamgenoten. Je moet mensen vinden die jou in het proces kunnen helpen en verbeteren.
  3. Probeer niet alles zelf te doen. Michael Jordan kwam er na een paar jaar achter dat hij niet verantwoordelijk kan zijn voor én aanvallen én verdedigen. Hij moest leren vertrouwen op zijn teamgenoten. Deze les geldt ook voor ons als tester. Jij als tester moet ook vertrouwen hebben in je teamgenoten, dat zij ook kwaliteit leveren. Je kan niet alles zelf doen en dat moet je ook niet willen in een agile omgeving.
  4. Neem rust en reset. In 1993 shockte Michael Jordan door met pensioen te gaan. Hij had alles gegeven wat hij kon geven en was toe aan rust. Misschien is dit wel de meest belangrijke les pak als tester ook goed je rust. Probeer ook eens nieuwe technieken en tools te leren waar je nu misschien nog geen gebruik van maakt. Door dit te doen krijg je misschien andere inzichten en kan je die toepassen bij je huidige werkzaamheden
  5. Deel je kennis. Tegen het einde van zijn carrière begon Michael Jordan zijn kennis te delen met zijn protegé Kobe Bryant. Hieruit kunnen we leren dat het altijd goed is om je kennis te delen.
Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over testen? Neem dan contact met Praegus – 085-1305977 / info@praegus.nl of kijk op www.praegus.nl
Vond je dit artikel interessant? Deel het op social media!