Cucumber

Wat is Cucumber?

Cucumber is een softwaretool die Behavior-Driven Development (BDD) mogelijk maakt. De tests worden gecreëerd door middel van de ‘Gherkin language’. De Gherkin language is een structuur die ook door mensen zonder technische kennis te lezen is. 

De Gherkin language structuur ziet er zo uit:

Feature: Order invoeren

Als een     Order Picker

Ik wil   Ik wil in een keer een order kunnen picken

Zodat    Zodat de order direct compleet is

Scenario: Incomplete order

Geven     De klant stuurt een order waarvan niet alle producten op voorraad zijn

Wanneer    Order Picker krijgt deze incomplete order.

Dan       Moet een waarschuwing tonen

Cucumber inzetten

Cucumber is te gebruiken met verschillende technieken. Zo kan men onder andere met Java gebruik maken van Cucumber. Het framework .Net maakt hiervoor gebruik van de tool SpecFlow. De principes en de werking van de tools zijn hetzelfde: ze maken gebruik van feature files om de testen in te schrijven en gebruiken gluecode voor het definiëren van de stappen en de technische implementatie ervan. Deze technische implementatie gaat over hoe de tool velden moet identificeren, welke controles er tijdens die stap worden uitgevoerd etc. 

Wat je vaak ziet tijdens het gebruik van Cucumber, is dat de feature tools door de tester samen met de business of business analist worden geschreven. Waarna de gluecode door de testers al dan niet samen met de ontwikkelaars wordt geschreven.

Voordelen van Cucumber

De belangrijkste voordelen van Cucumber zijn:

  • Het programma is multi-inzetbaar. Aangezien het te combineren is met tools zoals Selenium, kan Cucumber in veel verschillende omgevingen toegepast worden;
  • Cucumber is geschikt voor alle gangbare programeertalen;
  • Door het slim inzetten van feature files en gluecode kan er makkelijk en snel in verschillende talen getest worden. Hierdoor is het goed bruikbaar in internationale projecten;
  • Cucumber is goed in te zetten in een Continuous Integration (CI) / Continuous Delivery (CD) omgeving;

Bent u benieuwd wat Cucumber kan brengen voor uw organisatie? Of wilt u meer weten over de tool, neem dan vrijblijvend contact op met onze experts.

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.