Loadrunner Performance Testing Tool

Waarom kiezen voor de Loadrunner Performance Testing Tool?

De Loadrunner Performance Testing Tool is de meest gebruikte performance testtool voor het uitvoeren van load-, performance- en stresstesten. Deze performancetesten kunnen worden uitgevoerd voor websites, applicaties, webservices en databases. Het feit dat Loadrunner een integraal onderdeel is van de testsuite van MicroFocus zorgt ervoor dat deze tool vaak gebruikt wordt als er al een of meerdere producten uit de testsuite van Microfocus gebruikt worden. Al deze producten kunnen met elkaar worden geïntegreerd. Door deze integratie kan er gebruik gemaakt worden van een defect
management, een testmanagement en een testdashboard. Iets wat de samenwerking binnen
het team en/of project ten goede komt.

De noodzaak van het gebruik van de Loadrunner Performance Testing Tool

De noodzaak van het gebruik van de Loadrunner Performance Testing Loadrunner wordt vaak gevonden in het groeiende belang van een goed performende applicatie, app of website. Dit groeiende belang vertaalt zich in extra aanvullende eisen en requirements met betrekking tot performance van de applicatie, app of website. Dit zorgt ervoor dat het testen van de performance van systemen, apps en applicaties steeds belangrijker wordt. Want een applicatie, app of website die niet de juiste performance heeft zal uw organisatie direct geld kosten. Dit omdat door de slechte performance (potentiële) klanten uitwijken naar uw concurrenten. Het uitvoeren van performance testen is handmatig niet mogelijk dus zal er gebruik gemaakt moeten worden van een performance testtool. Een tool zoals Loadrunner is een goed alternatief.

Uitdagingen tijdens het instaleren en gebruiken van de Loadrunner Performance Testing Tool

Ondanks dat de Loadrunner Performance Testing Tool een standaardpakket is kan uw organisatie tijdens het installeren en gebruiken van de tool toch tegen diverse zaken en uitdagingen aanlopen. Zo zal er om een goede performancetest uit te kunnen voeren een performance baseline moeten zijn. Vaak zal deze net als performance requirements eerst gedefinieerd moeten worden. Daarnaast zullen de testomgevingen goed gecontroleerd moeten worden, omdat performance testen andere eisen aan de testomgevingen stellen dan bijvoorbeeld functionele testen. Willen u en uw organisatie de potentie van de Loadrunner Performance Tool op de juiste manier gebruiken? Laat u dan adviseren door de experts van Praegus. Zij hebben uitgebreide kennis van performance testen en zijn experts in het gebruik van tools zoals Loadrunner. Dit maakt ons de aangewezen partner om u en uw organisatie te helpen met het opzetten en uitvoeren van performance testen en gebruik te maken van de Loadrunner Performance Testing Tool.

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.