Testtool Tosca

Wat is de Testtool Tosca?

 

De testtool Tosca is een door Tricentis ontwikkelde testtool welke gebruikt wordt om End to End testen te automatiseren en geautomatiseerd uit te kunnen voeren. Om dit te doen maakt Tosca gebruik van de principes van Model-based testing en Risk-based Testing. Tosca biedt een brede ondersteuning van technologieën en systemen. Hierdoor kan Tosca eenvoudig worden ingezet voor het creëren en uitvoeren van End to End testen over een keten van meerdere systemen. Door de ingenieuze object herkenning en scanning is het mogelijk om op een snelle en gebruiksvriendelijke manier snel geautomatiseerde testen te creëren van het systeem of systemen onder test.

 

Waarom de Testtool Tosca gebruiken?

Door gebruik te maken van de principes van Model-based testing en Risk-based testing in de testtool Tosca benaderd Tosca het testen vanuit een business perspectief. Door Model-based testing toe te passen worden de technische aspecten van het systeem onder test, de testscript logica en de testdata los opgeslagen en pas gecombineerd tijdens testuitvoering. Hierdoor is het veel eenvoudiger om bij wijzigingen in één van deze zaken iets aan te passen. Het principe van Risk-based testing maakt het mogelijk om de risico’s aan de requirements en testscripts te linken, waardoor het heel eenvoudig is om te zien wat de afdekking is van de risico’s. Hierdoor is het mogelijk om te bepalen welke testscripts er uitgevoerd moeten worden, om tot een zo optimaal mogelijke risicoafdekking te komen.

 

Aandachtsgebieden met betrekking tot de Testtool Tosca.

Omdat de testtool Tosca zo veel mogelijkheden biedt kan het lastig zijn om deze testtool optimaal binnen uw organisatie te gaan gebruiken. Dit is zeker het geval als de end to End testen die in Tosca gebouwd worden meerdere systemen raken. Er zal, voor een zo optimaal mogelijk hergebruik, een duidelijke structuur binnen Tosca moeten worden opgezet. Naast deze aandachtsgebieden zijn er natuurlijk ook organisatie specifieke aandachtsgebieden. Indien u hulp wilt met betrekking tot deze aandachtsgebieden (of de implementatie en gebruik van de Testtool Tosca) bent u bij de experts van Praegus aan het juiste adres. Onze experts hebben ruime ervaring met het gebruik en implementeren van Tosca als testtool. Hierdoor kunnen zij u en uw organisatie helpen om het meeste uit Tosca te halen.

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.