ISTQB® Certified Tester – Mobile Application Testing

Accreditatie in aanvraag.

Het ISTQB® Certified Tester Foundation Level programma, aangeboden door de International Software Testing Qualifications Board (ISTQB®), is een internationaal erkend tester certificatieprogramma. Het programma richt zich op de professionalisering van het testvak en is georganiseerd in vier categorieën: Foundation, Agile, Core en Specialist.

In deze tweedaagse wordt de deelnemer voorbereid op het behalen van het ISTQB® Certified Tester – Mobile Application Testing certificaat. Met onze eigen, en geaccrediteerde, trainingsmateriaal brengen we de laatste ontwikkelingen rondom het testen van mobiele apps onder de aandacht. Daarmee heeft deze training tevens als doel om professionals praktische kennis over de fundamenten van mobiele apps testen bij te brengen.

ISTQB® Certified Tester – Mobile Application Testing (CT-MAT) is een certificaat uit de Specialist categorie. Dit betekent dat het ISTQB® Certified Tester – Foundation Level certificaat behaald moet zijn, voordat het ISTQB® CT-MAT certificaat ontvangen kan worden.

Doelgroep

Beginnende mobiele app testers en/of testers die het ISTQB® Certified Tester – Mobile Application Testing certificaat willen halen.

Voorkennis: Voor dit examen is ISTQB® Certified Tester Foundation Level certificaat vereist.

Programma

De volgende onderwerpen komen in de cursus aan bod:

    • Hoofdstuk 1: Gebruik maken van analyse data als input voor de teststrategie, en welke risico’s en uitdagingen kan je tegenkomen;

    • Hoofdstuk 2: Specifieke test types voor het testen van non-functionele kenmerken van mobiele apps, zoals goedkeuring van de app store, lokalisatie, stroomverbruik, machtigingen en invoermethoden;

    • Hoofdstuk 3: Algemene testen die ingezet kunnen worden voor mobiele app testing, zoals installability, usability, database en accessibility, field testing, persona’s en heuristieken;

    • Hoofdstuk 4: Aan de gang gaan met ontwikkelplatformen en tools, emulators en simulatoren en het leren opzetten van een testlab;

    • Hoofdstuk 5: Aanpak methode voor het inrichten van testautomation voor mobiele app testing.

Het ISTQB® Certified tester – Mobile Application Testing examen
Het ISTQB® Certified Tester – Mobile Application Testing examen bestaat uit verschillende, Engelstalige,  multiple-choice vragen over theorie die tijdens de training aan bod zijn gekomen. Om te slagen voor het examen moet de deelnemer minimaal 65% van de vragen correct beantwoorden. 

Resultaat

Deze training bevat de introductie tot mobiele applicatie testen en bereidt u voor op het officiële examen ISTQB® Certified Tester – Mobile Application Testing. Het examen kan optioneel worden afgelegd.

Praktische informatie

De cursus, het materiaal en het examenvoucher kunnen worden aangeschaft via Praegus Academy. Zowel de cursus als het materiaal en examen worden in het Engels verstrekt. Na je inschrijving nemen we contact met je op om het examen in te plannen, dat online en op elk moment kan worden afgenomen. De training zelf geven wij standaard in het Nederlands, maar op verzoek kunnen we dit ook in het Engels verstrekken.

Aantal dagen: 2 dagen.

Prijs:  € 1199,- (excl. examen à € 250,-, incl. cursusmateriaal en catering).
Voor groepstrainingen, eventueel in-company, hanteren we aparte prijzen, neem daarvoor contact met ons op.

Let op: Alle vermelde prijzen zijn excl. BTW. 

Vraag direct informatie aan.