ISTQB® Certified Tester – Performance testing (CT-PT)

International Software Testing Qualifications Board (ISTQB®) richt zich op het verder professionaliseren van het testvak. Het ISTQB® testcertificatie programma is onderverdeeld in een drietal niveaus:

  • Foundation;
  • Advanced;
  • Expert.

 

Na het behalen van de ISTQB® Certified Tester Foundation Level certificaat, kan gestart worden met deze tweedaagse cursus. Hierin worden de deelnemers voorbereid op het ISTQB® Certified Tester – Performance Testing certificaat. Deze tweedaagse training, volledig gebaseerd op ISTQB®, heeft als doel om professionals praktische kennis over de fundamenten van performance testen bij te brengen. 

Doelgroep

Beginnende performance testers en/of testers die het ISTQB® Certified Tester – Performance Testing certificaat willen halen.

Voorkennis:Voor dit examen is ISTQB® Certified Tester Foundation Level certificaat vereist.

Programma

De volgende onderwerpen komen in de cursus aan bod:

 

  • Basis concept, met daarin de principes van performance testen en de (test)type van performance testen.

  • Performance Meet beginprincipes, met daarin het verzamelen van metrieken, de belangrijkste bronnen voor metrieken, en het aggregeren van resultaten.

  • Performance testen in het Software lifecycle, met daarin de principes van performance test activiteiten, de categorieën van performance risico’s voor verschillende software architecturen, de performance risico’s in de gehele software ontwikkel lifecycle, en de performance test activiteiten.

  • Performance test taken, met daarin de planning, analyse, ontwerp, implementatie, uitvoering van performance tests, het analyseren van resultaten, en de rapportage.

  • Tooling, met daarin de tool ondersteuning en geschiktheid.

Resultaat

Deze training bevat de introductie tot performance testing en bereidt u voor op het officiële examen ISTQB® Certified Tester – Performance testing. Dit examen kan optioneel worden afgelegd.

Praktische informatie

De cursus, het materiaal en het examenvoucher kunnen worden aangeschaft via Praegus Academy. Zowel de cursus als het materiaal en examen worden in het Engels verstrekt. Na je inschrijving nemen we contact met je op om het examen in te plannen, dat online en op elk moment kan worden afgenomen. De training zelf geven wij standaard in het Nederlands, maar op verzoek kunnen we dit ook in het Engels verstrekken.

Aantal dagen: 2 dagen.

Prijs:  € 1395  (excl. examen à € 250,- , incl. cursusmateriaal en catering).
Voor groepstrainingen, eventueel in-company, hanteren we aparte prijzen, neem daarvoor contact met ons op.

Let op: Alle vermelde prijzen zijn excl. BTW. 

Deze training wordt in samenwerking met IT Management group gegeven, met altijd een trainer van Praegus.

Vraag direct informatie aan.