JMeter performance testing

Wat JMeter performance testing?

JMeter performance testing is het uitvoeren van performance testen door gebruik te maken van de open source tool JMeter. Door de groeiende
requirements rondom om performance van applicaties, apps en sites wordt het meten en testen van performance testen steeds belangrijker. Dit omdat een niet systeem of app dat niet performed potentiële klanten kan kosten. Een trage performance leidt zodoende dus direct tot minder omzet onderaan de streep. JMeter is een tool die doet wat hij moet doen zonder allerlei opsmuk. De JMeter tool bevat alle functionaliteiten die voor iedere performance tester interessant zijn. Met de tool JMeter kunnen de volgende testen worden uitgevoerd; load-, performance- en stresstesten. Deze testen kunnen worden uitgevoerd voor websites, applicaties, webservices en diverse databases.

Waarom JMeter performance testing?

Tijdens JMeter performance testing wordt er gebruik gemaakt van de JMeter tool. De JMeter tool is een open source tool die geschreven is in
de tool Java. Hierdoor biedt deze tool de performance testers een grote flexibiliteit. Zo biedt de tool de mogelijkheid om add-ins te schrijven indien dit nodig is om de performance testen uit te kunnen voeren. Naast deze flexibiliteit heeft JMeter uitstekende logging mogelijkheden. Hierdoor is het mogelijk om na het uitvoeren van de performance testen eenvoudig de logfiles te analyseren. De performance testen die worden uitgevoerd binnen JMeter genereren grafieken die de tester een grafisch overzicht geven van de uitgevoerde de performancemetingen.

Uitdagingen met JMeter performance testing

JMeter performance testing biedt naast het opzetten en configureren van de tool JMeter verschillende uitdagingen. Zo zal er een performance baseline moeten worden vastgesteld. Verder zullen er duidelijke performance requirements opgesteld moeten worden. Daarnaast stelt het uitvoeren van performance testen aanvullende eisen aan de testomgevingen. Heeft u hulp nodig met het opzetten van Jmeter Performance Testing? De experts van Praegus zijn de aangewezen personen hiervoor. Onze ervaren performance testers hebben een ruime ervaring met JMeter en kunnen u en uw organisatie helpen met het opzetten van JMeter performance. Verder bieden zij uw organisatie de mogelijkheid te adviseren over performance-, load en stress testen er nodig zijn om een gedegen conclusie te trekken over performance van het systeem, app of website under test. Wilt u meer weten over JMeter performance testing of kunnen wij u adviseren over performance testen in het algemeen. Neem contact op met één van onze experts.

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.