JMeter performance

JMeter performance is performance testen door gebruik te maken van de open source tool JMeter. Met de groeiende eisen rondom om performance wordt performance testen steeds belangrijker. Zeker omdat een website of systeem met een trage performance potentiële klanten kan kosten. Extra wachttijd leidt onderaan de streep tot minder omzet. JMeter is een tool die precies doet moet het moet doen zonder allerlei opsmuk. Als tool bevat JMeter de functionaliteiten die voor iedere tester die wil performance testen interessant zijn. Met de tool JMeter kunnen load-, performance- en stresstesten worden uitgevoerd voor websites, applicaties, webservices en diverse databases.

Waarom JMeter performance?

Omdat JMeter performance gebruik maakt van JMeter wat een open source tool is welke geschreven is in de tool Java biedt dit de testers welke performance willen testen een grote flexibiliteit. Zo kunnen er bijvoorbeeld – als dit nodig is om de performance testen uit te voeren – add ins geladen of geschreven worden. Daarnaast biedt JMeter goede logging mogelijkheden waardoor je na het uitvoeren van de testen eenvoudig de logfiles kunt analyseren. Als de testen binnen JMeter zijn uitgevoerd worden er grafieken gegenereerd welke de tester een grafisch overzicht van de uitgevoerde performancemetingen geeft.

Uitdagingen met JMeter performance

Naast het opzetten en configureren van de tool JMeter biedt de JMeter performance nog meer uitdagingen. Zo zal er een performance baseline moeten worden vastgesteld en zullen er duidelijke performance requirements moeten zijn. Ook stelt het uitvoeren van performance testen speciale eisen aan de testomgevingen. De experts van Praegus zijn ervaren performance testers die een ruime ervaring hebben met JMeter en u en uw organisatie kunnen helpen met het opzetten van JMeter performance. Daarnaast kunnen zij advies geven welke performance-, load en stress testen er binnen uw organisatie nodig zijn om een gedegen conclusie te kunnen trekken over performance van uw systeem of website. Wilt u meer weten over JMeter of wenst u advies over performance testen? Neem dan contact op met een van onze experts.

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.