Tosca

Wat is Tosca?

Tosca Testsuite van Tricentis is een commerciele testautomatiseringstool waarmee GUI, API en backend mee geautomatiseerd kunnen worden. De Tosca Testsuite heeft een gebruiksvriendelijke objectherkenning en scanning, waardoor het eenvoudig is om modules te creëren. Deze modules kunnen dan later weer als bouwblokken gebruikt worden voor het creëren van testen. Dankzij de intelligentie die in deze objectherkenning zit, is de Tosca Testsuite ook veel minder gevoelig voor wijzigingen in de GUI.

Waarom Tosca?

Naast de hierboven beschreven gebruiksvriendelijke objectherkenning en scanning heeft de Tosca nog meer voordelen welke de testers in staat stelt om sneller testscripts te creëren en uit te voeren. Zo heeft de Tosca Testsuite een speciale testdata functionaliteit waarbinnen men heel eenvoudig testdata kan managen. De Tosca Testsuite functionaliteit is erop ingesteld om zo veel mogelijk van de tests te automatiseren. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kunnen er ook eenvoudig handmatige testen gecreëerd worden. Hierdoor wordt duidelijk of deze eenvoudig met de geautomatiseerde scripts gecombineerd kunnen worden.

Uitdagingen Tosca Testautomatisering?

Tosca is een (prijzig) standaardpakket, en er zijn veel andere goedkopere, of zelfs gratis opties. Belangrijk is om te kijken of de tool aansluit bij het testproces. De experts van Praegus hebben ruime ervaring met een toolkeuze en kunnen u adviseren en begeleiden in dit proces.

Als voor Tosca gekozen wordt, moeten de testers en andere medewerkers van uw organisatie leren werken met de Tosca Testsuite. Hiervoor biedt Tricentis goede basistrainingen aan, maar onze ervaring is dat na deze basistraining er behoefte is aan begeleiding door een ervaren persoon om de opgedane basiskennis naar de praktijk te vertalen. Onze experts staan voor u klaar om u hiermee te helpen.

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.