[praegus-academy-training-list amount=3 trainingID=41]

IT Performance. Iedereen verwacht dat websites, applicaties en omgevingen snel zijn, maar wat is snel? Wat zit er allemaal achter deze veel besproken non-functional term ‘performance’. In deze module nemen we je mee in de theorie van Performance testen. 

Maar wat is performance testen? Waarom performance testen? Wat is het verschil tussen load en stress testen? 

Dit zijn enkele vragen waarop in deze module wordt ingegaan. We nemen je mee in de verschillende mogelijkheden en toepassingen van performance testen. In deze module wordt de voor het opzetten en uitvoeren van performance testen noodzakelijke theorie behandeld. 

Doelgroep: Testers, Architecten, Engineers, beheerders of kwaliteitscontroleurs die een gezonde theoretische basis willen om performance testen in te kunnen zetten binnen hun organisatie/applicatie. 

Voorkennis: Beperkt – geen voorkennis nodig, dit is een introductie in performance testen en geeft de nodige basis voor eenieder die zich wil gaan verdiepen in performance. Kennis van en ervaring met testen is een pré.

Programma: 

  • Wat is IT-performance? 
  • Wat is performance Testen? 
  • Hoe testen we de verschillende aspecten van performance?  
  • Wat is de strategie en werkwijze van de performance tester en op welke manier kan deze in het test proces ingepast worden? 

Het tweede deel van deze module geeft een praktijk invulling van performance testen. Hierin gaan we aan de slag me een performance testtool.

Resultaat: Deze module geeft de cursist het theoretische begrip van wat er nodig is voor het opzetten en uitvoeren van performance testen. En heeft zijn eerste test geschreven in een performancetesttool

Cursus/materiaal: De deelnemer dient te beschikken over een laptop met local admin rechten (Windows, linux of Mac OSX). 

Duur:  8 uur 

Prijs:  € 595,- (excl. BTW, incl. lesmateriaal en catering)

[praegus-academy-registration-form trainingid=41]