Acceptatietest

Wat zijn Acceptatietesten?

Een acceptatietest vindt doorgaans plaats na oplevering van een software product aan de opdrachtgever. Deze acceptatietest dient als een soort overdracht qua verantwoording. In de voorbereiding van het ontwikkelproces van software producten worden er algemene voorwaarden opgenomen. Deze voorwaarden houden vaak in dat de verantwoording in het ontwikkelproces ligt bij de ontwikkelaars. Na het afronden van de software ontwikkeling wordt de software opgeleverd ter acceptatie aan de opdrachtgever.

Zodra de opdrachtgever tevreden is (acceptatie van de software), wordt ook de verantwoording overgedragen aan de opdrachtgever. Dit houdt vaak in dat als er later fouten blijken te zijn in de software, dan is dit voor rekening van de opdrachtgever.

Wat doet een Acceptatie tester?

Een acceptatie tester test verschillende software producten op zowel functionele als technische aspecten. Deze aspecten kunnen variëren van native tot aan webapplicaties. Tijdens het testen gaat de tester binnen het software product op zoek naar zogenaamde bugs (fouten). Belangrijk hierbij is dat deze fouten worden opgespoord voordat de software wordt opgeleverd aan de eindgebruiker. Om deze fouten goed op te kunnen sporen is het van belang dat de tester helder heeft wat de wensen en behoeften zijn van de eindgebruiker. Dit om zo goed in kaart te brengen wat er precies getest moet worden. Het testen zelf verloopt tegenwoordig vaak geautomatiseerd.

Praegus Academy

Aangezien het vakgebied van een tester constant in beweging is, vraagt het technisch testen om expliciete kennis en expertise. In een omgeving die continu verandert door nieuwe methoden, trends en tools is het van belang om goed bij te blijven. Om meer te weten te komen over testen in het algemeen, specifieke kennis over bepaalde soorten tests of advies met betrekking tot de laatste trends en ontwikkeling biedt Praegus de Academy voor testers aan.

Naast e-learning en opleidingen & certificeringen, verzorgt Praegus Academy ook met grote regelmaat maatwerktrainingen. Waar de e-learning trainingen van Praegus Academy veelal doelgericht, generiek en online zijn, de opleidingen zich met name focussen op certificeringen, onderscheiden onze maatwerktrainingen zich over het algemeen door een sterke focus op specifieke vragen, wensen en behoeften van de klant.

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.