Agile testen

Wat is Agile Testen

Agile is een methode die met een sterke opmars bezig is binnen het bedrijfsleven. De oorspronkelijke variant dateert uit 2001, toen een aantal programmeurs samen kwamen om het ‘Agile Manifesto’ te schrijven. Dit is ontstaan uit de behoefte naar continue verandering/oplevering. Hierbij werden teams niet langer van ‘boven’ aangestuurd, maar werden zij juist zelfsturend. Waardoor de lijnen onderling korter werden en er (veel) minder tijd nodig was voor bepaalde taken. Hierdoor werd er niet zozeer harder gewerkt, de focus lag nu juist op slimmer werken. Hierdoor kan men een meer waarde creëren met minder werk.

De Agile testers van Praegus zijn zeer bedreven professionals op het gebied van technisch testen, met de focus op testautomatisering. Wij weten als geen ander waar wij mee bezig zijn, namelijk: andermans zaken. Met deze gedachte gaan onze consultants dan ook erg zorgvuldig mee om. 

Wat doet een Agile tester?

Een Agile tester test verschillende software producten op functionele en technische aspecten. Dit kan variëren van web tot aan native applicaties. Met deze tests gaat de tester op zoek naar fouten (ook wel ‘bugs’) in de applicatie voordat het opgeleverd kan worden aan de eindgebruiker. Om deze tests goed uit te voeren is het belangrijk dat de tester weet welke wensen en behoeften de eindgebruiker heeft. Het testproces verloopt tegenwoordig vaak grotendeels geautomatiseerd. 

Praegus Academy

Het uitvoeren van software tests vraagt om gespecialiseerde kennis, ervaring en expertise. De testbranche is door technologische ontwikkelingen constant in beweging, waardoor het bijhouden van trends en ontwikkelingen van essentieel belang is. Onze expertise op het gebied van testen, testautomatisering, performance testen en security testen delen wij graag tijdens onze trainingen bij de Praegus Academy.