Applicatie testen

De Applicatie Testers van Praegus zijn expert op het gebied van testen, met de focus op testautomatisering. Bij het testen van software producten kom je dichtbij een organisatie, daarom is onze slogan: “We weten als geen ander waar we mee bezig zijn: Andermans zaken.”. Hier gaan onze consultants uitermate zorgvuldig mee om.

Wat doet een Applicatie tester?

Applicatie testers, ofwel testers genoemd, testen verschillende software producten op functionele en technische aspecten. Deze software producten kunnen variëren van web tot native applicaties. Bij het testen van de software probeert een tester zogenaamde ‘bugs’ aan het licht te brengen. Dit zijn fouten in de applicatie die eruit gehaald moeten worden voordat de software beschikbaar wordt voor de eindgebruikers. Om deze fouten op te sporen is het belangrijk dat de tester weet welke wensen en behoefte heeft voor een bepaalde website of applicatie. Dit testproces wordt tegenwoordig vaak grotendeels geautomatiseerd.

Praegus Academy

Het uitvoeren van software tests vraagt om zeer specifieke kennis en vaardigheden van de tester. Zeker in dit vakgebied is het belangrijk om mee te gaan met de tijd. Het vakgebied is namelijk continu in beweging door de komst van nieuwe tools, methoden en trends. Onze kennis op het gebied van testen, testautomatisering, performance testen, security testen of advies over de laatste trends delen wij graag met onze Praegus Academy.

Wil je meer leren over het testen van apps? Bekijk onze basis software testen cursussen of basis software testen opleidingen. Naast onze standaard opleidingen, verzorgen we ook Maatwerktrainingen

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.