Praegus en Access42 gaan partnership aan

Vandaag maken Praegus en Access42 bekend een intensieve samenwerking te zijn aangegaan met als doel de discipline (cyber)security te integreren in de bestaande dienstverlening op gebied van testen binnen de software development lifecycle.
Naast performance- en functionele (regressie)testen ontstaat er een toenemende vraag naar security testen. De samenwerking biedt een uitgebreid dienstenpalet, dat zorgt voor ondersteuning in kwaliteitsborging vanaf de eerste stappen in de development fase tot aan het in productie nemen van een applicatielandschap dat ook nog eens veilig is. Zo worden bijvoorbeeld tijdens de performance testen automatisch de meest kritische kwetsbaarheden voor (web)applicaties (OWASP top 10) getest. Dit zorgt voor een snelle, betrouwbare en veilige (online) applicatie.
“We zijn blij met deze samenwerking en trots dat Praegus ons als strategische partner gekozen heeft. Voor Access42 betekent deze samenwerking een vroegtijdige en langere betrokkenheid bij onze gezamenlijke opdrachtgevers. Op deze manier zijn we in staat om vanaf de tekentafel tot aan het in productie nemen van de applicatie te ondersteunen bij zowel de applicatiesecurity als de security van de onderliggende infrastructuur. Nu vinden deze testen vaak achteraf plaats als een omgeving al in productie is genomen, terwijl juist veel winst te behalen valt als dit al eerder in het proces gebeurt. We zien deze samenwerking met veel vertrouwen tegemoet”, aldus Ronald Kingma, Technisch Directeur/ CTO Access42.
Marte van Balen-Zonderland, Directeur Praegus, geeft aan: “Al geruime tijd waren wij op zoek naar uitbreiding van onze diensten op gebied van security testing. Daarvoor wilden wij alleen samenwerken met de topspecialisten binnen de (cyber)security markt, die zich reeds bewezen hebben en een sterke, betrouwbare naam hebben opgebouwd. In Access42 zien wij hiervoor de partner die we voor ogen hadden. We staan te trappelen om gezamenlijk onze klanten te kunnen voorzien van een zeer uitgebreid palet aan functioneel-, technisch- (testautomatisering), performance- én security testen.”
Intussen hebben beide bedrijven niet stil gezeten en een concept ontwikkeld waarmee klanten snel, eenvoudig en volledig geautomatiseerd hun regressie-, performance- en security kunnen testen. “We maken technische testen en (cyber)security toegankelijk voor iedereen”. Daarnaast huisvesten de bedrijven zich gezamenlijk in één pand.

Access42
Access42 is een onafhankelijke speler binnen de cybersecurity markt. Zij onderscheiden zich door hun onafhankelijke positie en door de kennis en kwaliteit van hun medewerkers op het grensvlak van mens, organisatie en techniek. Access42 is opgericht door pioniers op het gebied van cybersecurity. Access42 biedt onder meer penetratietesten, security monitoring, incident response, vulnerability management, security consultancy en opleidingen aan. Kijk voor meer informatie op www.access42.nl.

Praegus
Praegus voorziet als Nederlandse kennisorganisatie haar klanten van expertise op gebied van testen, met de focus op testautomatisering en performance testen. Praegus kent binnen haar dienstverlening een ‘full service’ model geënt op technisch testen, waaronder consultancy, testing-in-the-cloud oplossingen en trainingen. Praegus ontwikkelt eigen diensten vanuit Praegus Solutions en middels de Praegus Academy bieden zij gestandaardiseerde- en maatwerktrainingen. Opdrachtgevers van Praegus bevinden zich in diverse branches, waaronder overheid, utilities, industry & automotive, media en finance. Er werken momenteel meer dan 30 testprofessionals bij Praegus. Kijk voor meer informatie op www.praegus.nl.

Contact:
Marte van Balen-Zonderland (Praegus): +31(0)36 751 9748/ +31(0)64 353 1116
info@praegus.nl / twitter.com/praegus
Ronald Kingma (Access42): +31 (0)652613090/ ronald@access42.nl / twitter.com/access42_nl

Vond je dit artikel interessant? Deel het op social media!