Behavior Driven Development

Als u Behavior Driven Development toe wilt passen, dan zijn er diverse BDD Tools die u kunt gebruiken. Bij het principe van Behavior Driven Development wordt eerst het gedrag beschreven voor dat er geprogrammeerd kan worden. Dit kan worden gebruikt voor de beschrijving van de testen. De beschrijving van de testen kan parallel aan het programmeren gebeuren omdat beide gebruik maken van dezelfde basis: namelijk het beschreven gedrag. Als u Behavior Driven Development gaat toepassen binnen uw organisatie dan komt u in aanraking met de volgende begrippen:

  • Specification By Example;
  • Acceptance Test Driven Development;
  • Behavior Driven Development.

De verschillende tools.

Als u BDD in combinatie met een tool wilt gaan toepassen, dan heeft u een ruime keuze uit de verschillende BDD Tools. Voor BDD zijn er diverse tools beschikbaar zoals FitNesse, Cucumber, Protractor en Specflow.

Welke tool het beste binnen uw organisatie past hangt onder andere af van de programmeertaal en de omgeving. Alle eerder genoemde tools kunnen BDD implementeren binnen uw organisatie. Naast implementatie van de tool, zal ook de manier van softwareontwikkeling binnen uw organisatie veranderen.

BDD tools gebruiken?

Als u een of meerdere BDD Tools wilt gaan implementeren dan wordt u vaak geconfronteerd met vragen en uitdagingen zoals:

  • Welke tool is geschikt voor mijn organisatie?
  • Hoe moet/kan deze tool geïntegreerd worden met onze huidige ontwikkelomgevingen;
  • Wie kan onze mensen trainen in het gebruik van BDD en de BDD Tools?

Dit zijn allemaal vragen en uitdagingen waarmee de experts van Praegus u kunnen helpen. De experts van Praegus hebben ruime ervaring met BDD en de bijbehorende tools. Daarnaast hebben zij diverse BDD trainingen in hun portfolio die u kunnen helpen om BDD binnen uw organisatie een vliegende start te geven. Bent u geïnteresseerd in de hulp van Praegus? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen.

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.