ISTQB Foundation Extension Agile Tester

International Software Testing Qualifications Board (ISTQB) richt zich op het verder professionaliseren van het testvak. Het ISTQB testcertificatie programma is onderverdeeld in een drietal niveaus:

 1. Foundation;
 2. Advanced;
 3. Expert.

Agile testen is een relatief nieuwe aanpak voor software testen, waarbij de principes van Agile software ontwikkeling, zoals beschreven in het Agile Manifesto, gevolgd worden. Een tester op een Agile project zal een andere manier van werken hebben dan op een traditioneel project.

Doelgroep: Testers die in een Agile project werken of daar willen gaan werken. En verder voor een ieder die het examen ISTQB Foundation Extension Agile Tester willen halen.

Vereiste voorkennis: Het ISTQB Foundation Certificate in Software Testing (verplicht voor het officiële examen). Voor degene die alleen de cursus willen volgen zonder examen af te gaan leggen is uitgebreide kennis van software testen en systeemontwikkeling in de praktijk afdoende.

Programma: In deze praktijkgerichte training zal er buiten theoretische kennis ook praktische kennis opgedaan worden van de volgende onderwerpen:

 • Basis van Agile: Agile manifesto en principes, User stories, Retrospectives, Continious integration, Release en iteration planning;
 • Agile fundamentals: Test- en ontwikkelmethoden, Testlevels, Test- en configuratiemanagement, Testonafhankelijkheid in agile;
 • Test status in agile projecten: Voortgang, Test automatisering;
 • Eigenschappen van een tester: Skills en rol van een tester;
 • Agile test methoden: Test driven development, Acceptance driven development, Behaviour driven development, Testpiramide, Testkwadranten;
 • Risico’s, begroting en planning: Beoordelen kwaliteitsrisico’s, Testplanning en begroting;
 • Technieken in Agile projecten: Acceptatiecriteria, Toepassen Acceptance Test driven development, Testontwerp functioneel en non-functioneel, Exploratory testen;
 • Tools in Agile projecten.

Resultaat: Testers zijn na de cursus op de hoogte van de waardes en principes die bij Agile projecten horen en moeten weten hoe ze een integraal onderdeel zijn van het team, samen met ontwikkelaars en business representanten. Deze cursus is gebaseerd op de ISTQB Foundation Extension – Agile Tester en behandeld alle onderwerpen zoals door ISTQB worden gesteld.

Cursus/materiaal: Zowel de cursus als het materiaal zullen in het Engels verstrekt worden.

Aantal dagen: 2 dagen.

Praegus verzorgt de cursus in samenwerking met haar partner TesterYou.

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.