Katalon Tool

De Katalon Tool is een open source tool die als laag bovenop testautomatisering frameworks zoals Selenium en Appium gebouwd is. Hierdoor is het mogelijk om binnen Katalon keyword-driven tests te schrijven welke data driven zijn. Als tester kunt u op deze manier eenvoudig keyword-driven testen schrijven zonder dat u gelijk code moet gaan schrijven. Net als met Selenium en Appium kan de Katalon tool gebruikt worden om de volgende zaken geautomatiseerd te kunnen testen:

  • API’s;
  • Integratie testen;
  • GUI en UI testen.
  • Door middel van de Katalon Recorder biedt Katalon de mogelijkheid om de testers acties vast te leggen en zodoende testscripts te genereren.

Waarom de Katalon Tool gebruiken?

Waarom zou u of uw organisatie ervoor kiezen om de Katalon Tool te gaan gebruiken? Door de gebruiksvriendelijke interface kunnen minder technische testers eenvoudig geautomatiseerde testen schrijven. Daarnaast is Katalon open source waardoor er zonder initiële investeringen en licentiekosten begonnen kan worden met testautomatisering in uw organisatie of project. De Katalon Tool gebruikt maakt van het Page Object Pattern hierdoor worden de GUI-elementen en API methodes gestructureerd vastgelegd in de Object Repository waardoor ze eenvoudig toegankelijk zijn voor gebruik en herbruik over meerdere test cases. Katalon ondersteunt het testen binnen alle browsers en Android en iOS apps. Verder ondersteunt Katalon de meest gebruikte programmeertalen waardoor het eenvoudig in ieder softwareontwikkelstraject te implementeren is.

Welke uitdagingen kunt uw verwachten met de Katalon Tool?

Doordat de Katalon Tool open source is zijn er geen grote initiële investeringen vooraf noodzakelijk. Alleen wil dat niet zeggen dat er met de implementatie van de Katalon Tool geen kosten en investering gemoeid zijn. Dit omdat Katalon wel opgezet, ingericht en geïntegreerd zal moeten worden met uw bestaande infrastructuur en Continuous Integration (CI) en Continuous Delivery (CD) pipelines. Dankzij onze uitgebreide kennis van Katalon en testautomatisering is Praegus de perfecte partner om uw organisatie hiermee te helpen. Naast de technische implementatie kunnen onze experts uw organisatie helpen met het bepalen van welke testen er geautomatiseerd moeten worden. Zo komen we tot een zo optimaal mogelijk gebruik van de tool en de resources.

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.