Loadrunner Performance

Loadrunner Performance Testen zijn performance testen die worden uitgevoerd met behulp van de tool Loadrunner. Loadrunner is een performance testtool die door MicroFocus geleverd wordt en is een van de meest gebruikte performance testtools. Dit zeker nu door de groeiende eisen en requirements rondom performance het testen van de performance steeds belangrijker wordt. Een applicatie, app of website met een slechte performance kan u als organisatie direct (potentiele) klanten kosten. Met Loadrunner kunnen load-, performance- en stresstesten worden uitgevoerd voor websites, applicaties, webservices en databases. Verder beschikt Loadrunner over alle rapportage mogelijkheden die er nodig zijn om inzicht te geven over de resultaten van de uitgevoerde performance testen.

Onderdelen van Loadrunner Performance Testtool

De Loadrunner Performance Testtool is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

  • Load Generator. Dit is het component wat de load voor de applicatie gegenereerd door het uitvoeren van de scripts;
  • VuGen (Virtual User Generator). Dit is de module voor het genereren en editen van de testscripts;
  • Controler. Deze model beheert, start en bepaalt de volgorde van de instanties van de Load Generator. In deze module wordt dus bepaald welke testscript er gebruikt wordt hoe lang etc.
  • Agent proces. Deze module beheert de connectie tussen de Controler en de Load Generator instanties.
  • Analysis. Deze module creëert logs van de diverse testen die er uitgevoerd zijn en visualiseert deze data zodat deze data gemonitord en geanalyseerd kan worden.

Uitdagingen met Loadrunner Performance Testen

Naast het opzetten en configureren Loadrunner Performance Testen biedt het gebruik en installatie van deze tool nog meer uitdagingen. Een van deze uitdagingen is het vaststellen van een performance baseline. Verder zullen er duidelijke performance requirements moeten zijn of opgesteld moeten worden waartegen getest kan worden. Daarnaast stellen performance testen andere eisen aan de testomgevingen dan andere testen waar naar gekeken moet worden.

Als u hulp en/of begeleiding wilt met Loadrunner Performance Testen of de aspecten die bij het uitvoeren van performance testen komen kijken bent u bij Praegus aan het juiste adres. Praegus beschikt over ervaren performance testers die een ruime ervaring hebben met performance testen en Loadrunner. Zij zijn de aangewezen experts om u en uw organisatie te kunnen helpen met het opzetten van performance testen en het gebruik van de tool Loadrunner. Tevens zullen zij u adviseren welke performance-, load en stress testen u binnen uw organisatie nodig heeft.

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.