NeoLoad Performance Testing

Waarom NeoLoad Performance Testing?

Waarom zouden u en/of uw organisatie NeoLoad Performance Testing gebruiken? Allereerst omdat het handmatig uitvoeren van performancetesten niet mogelijk is. Als u performance testen wilt uitvoeren zult u altijd gebruik moeten maken van een tool. Waarom zou u dan kiezen voor NeoLoad? NeoLoad heeft een snel testdesign, scriptonderhoud en biedt automatisering voor performancetestscripts. NeoLoad beschikt over een out of the box ondersteuning voor het uitvoeren van load– en stresstesten voor web, mobiel en API’s. Ook biedt NeoLoad out of the box functionaliteit om web, database en applicaties servers te monitoren gedurende de load en stress testen. De GUI van NeoLoad die gebruikt wordt om de scripts te ontwikkelen maakt het voor de performance test mogelijk om loops, condities en andere programmeerstructuren op te zetten en te gebruiken in de performance testscripts.

Wat is de noodzaak van NeoLoad Performance Testing?

De noodzaak van NeoLoad Performance Testing ligt in de steeds strengere eisen en requirements rondom performance. Doordat deze eisen en requirements steeds belangrijker worden neemt de noodzaak van performancetesten testen toe.
Wanneer een applicatie, app of website een slechte performance heeft zult u dit direct merken in de omzet. Bij een slechte performance zullen (potentiele) klanten eerder uitwijken concurrenten. Uw huidige klanten die wel van uw systemen gebruikmaken zijn langer bezig. Voor het uitvoeren van performancetesten zullen tools zoals NeoLoad gebruikt worden en omdat NeoLoad wordt geleverd door het bedrijf Neotys bent u verzekerd van een betere support, trainingsmogelijkheden en documentatie. Dit is beter dan bij open source oplossingen.

Uitdagingen tijdens NeoLoad Performance Testing

NeoLoad Performance Testing gebeurd door gebruik te maken van het softwarepakket NeoLoad wat geleverd wordt door Neotys. Ondanks dat NeoLoad een standaardpakket is zijn er toch diverse zaken en uitdagingen die u en uw organisatie tegen kunnen komen. Om NeoLoad goed te kunnen gebruiken zal er een performance baseline bepaald moeten worden en moeten er performance requirements gedefinieerd worden. Ook zal het uitvoeren van performance testen extra eisen stellen aan de testomgevingen. Denkt u of uw organisatie erover om NeoLoad Performance Testing te gaan doen? Dan kunt u vrijblijvend contact op met de experts van Praegus. Zij hebben uitgebreide theoretische en praktische kennis over performance testen en het gebruik van performance testtools. Dit maakt hun de aangewezen partner om u en uw organisatie te helpen met het opzetten en uitvoeren van performancetesten.

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.