Performance Monitoring

[praegus-academy-training-list amount=3 trainingID=44]

Hoe monitor ik wat de performance in productie is en/of de performance die ik gemeten heb tijdens de performance testen ook echt gehaald wordt in productie? Hoe verhoudt de performance van de test omgeving zich met de performance van de productie?  

Dit zijn enkele van de vragen die tijdens deze module besproken en beantwoord worden. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan andere voor performance monitoring belangrijke zaken zoals ketenmonitoring en resultaat analyse. 

Doelgroep: Testers, Architecten, Engineers, beheerders of kwaliteitscontroleurs welke de performance in productie willen gaan monitoren. Dit om zodoende een basis/referentie te hebben voor de performance testen of om te bepalen of de tijdens de performance test gemeten performance ook in productie wordt gehaald. 

Voorkennis: Basiskennis van Performance testen nodig, dit is een verdieping en tijdens deze module wordt er uitgegaan dat bepaalde basiskennis met betrekking tot performance testen aanwezig is.  

Programma: 

  • Opzetten en uitvoeren van continue monitoring in productie; 
  • Opzetten en uitvoeren van monitoring van de test omgeving; 
  • Wat is Ketenmonitoring? 
  • Opzetten en uitvoeren van ketenmonitoring 
  • Resultaat analyse. 

Resultaat: Deze module geeft de cursist het begrip voor wat er nodig is voor het opzetten en uitvoeren van performance monitoring. 

Cursus/materiaal: De deelnemer dient te beschikken over een laptop met local admin rechten (Windows of Mac OSX). 

Duur:  8 uur 

Prijs:  € 595,- (excl. BTW, incl. lesmateriaal en catering)

[praegus-academy-registration-form trainingid=44]