Performance testen met NeoLoad

De Performance Testing Tool: NeoLoad wordt geleverd door het bedrijf Neotys. NeoLoad biedt snel testdesign, scriptonderhoud en automatisering aan voor performancetestscripts door middel van een intuïtieve GUI-interface. De GUI maakt het daarnaast mogelijk voor de performance tester om loops, condities en andere programmeerstructuren in de performancetestscripts te gebruiken. Als performancetest tool ondersteunt NeoLoad standaard het uitvoeren van load- en stresstesten voor web, mobiele apps en API’s. In het verlengde hiervan biedt NeoLoad standaard ook monitoring voor web, database en applicaties servers aan. Zodat tijdens de uitvoering van de testen gemonitord kan worden wat de performance hiervan is. Verder biedt NeoLoad uitgebreide rapportage mogelijkheden aan om de resultaten van het testen inzichtelijk te maken.

Agile, DevOps en CI / CD ondersteuning

NeoLoad ondersteunt standaard performance en load testen voor Agile en DevOps projecten. NeoLoad geeft ieder Agile en DevOps team de mogelijkheid om performancetesten te automatiseren. Daarnaast kunnen zij NeoLoad gebruiken in combinatie met de Continuous Integration oplossing die binnen uw project/organisatie gebruikt wordt. De uitgevoerde performance testen worden dan als Pass/Fail resultaten weergegeven in de Continuous delivery pipeline. Dit alles wordt out of the box ondersteund door NeoLoad. Naast Continuous Integration heeft NeoLoad ook standaard plug-ins voor Functionele testtools en Applicatie Performance Management Tools. Daarnaast stelt de web based interface ontwikkelaars en testers in staat om eenvoudig samen te werken rondom de executie en/of analyse van de performancetesten.

Gebruik maken van NeoLoad?

Denkt u erover om NeoLoad binnen uw organisatie te gaan gebruiken of heeft uw organisatie NeoLoad aangeschaft? Dan zult u wellicht vragen hebben over het implementeren van de performancetesttool zoals:

  • Wat is een performance baseline en hoe bepaal ik deze?
  • Welke aanvullende eisen worden er door de tool en de performancetest gesteld aan mijn testomgevingen?
  • Hoe richt ik NeoLoad juist in, zodat de testen die worden uitgevoerd representatief zijn?

De experts van Praegus kunnen u of uw organisatie helpen met het beantwoorden van deze vragen. Bent u geïnteresseerd in wat de experts van Praegus voor uw organisatie kunnen betekenen? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.