Protractor Tool

Wilt u of uw organisatie geautomatiseerd Angular of JavaScript gebaseerde websites en/of applicaties gaan testen, dan wordt door heel vaak de Protractor Tool gebruikt. De Protractor tool maakt gebruik van JavaScript en Behaviour Driven Development (BDD) om geautomatiseerde testen te creëren. JavaScript is een dynamische programmeertaal welke testers anders gebruiken dan programmeurs. Testers zullen voornamelijk werken met een IDE en zich dan bezighouden met het schrijven testautomatisering die gebruik maakt van JavaScript. Door Behaviour Driven Development in Protractor te gebruiken is het mogelijk om de automatische testen te definiëren die door de business te lezen en te begrijpen zijn.

Waarom de Protractor Tool gebruiken?

Waarom zou u de Protractor Tool gebruiken? Protractor is open source en daardoor kunt u zonder grote investeringen direct beginnen met testautomatisering.  Daarnaast is Protractor special ontwikkeld voor JavaScript en Angular omgevingen. Hierdoor synchroniseert deze tool zich automatisch met de App onder test waardoor er geen expliciete waits nodig zijn. Ook ondersteunt Protractor het gebruik van Cucumber waardoor het mogelijk is om de testen te definiëren via de Gherkin Language. Verder ondersteunt Protractor reusable componenten waardoor het mogelijk is om eenvoudig nieuwe geautomatiseerde testen te creëren. Door het feit dat de Protractor Tool JavaScript gebruikt als taal om de geautomatiseerde scripts in te schrijven is het heel eenvoudig om de testcode en de applicatiecode in een code base op te slaan. Iets wat weer handig is als u Continues Integration en Continues Delivery gaat gebruiken.

Welke uitdagingen heeft de implementatie van de Protractor Tool?

De Protractor Tool is open source hierdoor is er geen initiële investering noodzakelijk. Dit wil niet zeggen dat er met het opzetten en inrichten van de Protractor Tool geen investeringen gemoeid zijn. Met het inzichtelijk maken van deze kosten kunnen de experts van Praegus uw organisatie zeker helpen. Zij hebben uitgebreide ervaring met het opzetten van testautomatisering onder andere Protractor in uiteenlopende organisaties. Op de basis van een Proof Of Concept (POC) kunnen zij een goede inschatting maken wat er binnen uw organisatie gedaan en de kosten. Ook kunnen zij het gehele traject van implementatie en initieel gebruik begeleiden zodat u het meeste kunt halen uit het gebruik van de Protractor tool. Mocht u meer willen weten dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met de experts van Praegus.

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.