Ranorex

Ranorex is een testautomatiseringstool die werkt volgens het principe van codeless testautomation. De belangrijkste features van Ranorex zijn:

  • Objectherkenning via de GUI;
  • Het filteren van GUI-elementen door gebruik te maken van de RanoreXPath functionaliteit;
  • De Ranorex Recorder voor Object based record en replay van testscripts.

Door Ranorex worden onder andere de volgende technologieën ondersteund:

  • Windows desktop en client applicaties;
  • Cross-browser testen voor Internet Explorer, Firefox, Chrome en Safari, hierbij wordt gebruik gemaakt van de gangbare web technologieën;
  • Mobile Apps.

Behalve deze technologieën ondersteunt Ranorex het lokaal en remote uitvoeren van testscripts. Voor Mobile Apps ondersteunen ze het testen op fysieke devices en simulators / emulators.

Mogelijkheden van Ranorex

Ranorex is gebouwd voor cross-functional teams en is daardoor perfect inzetbaar in een omgeving waar er Agile of DevOps gewerkt wordt. Ranorex is erop ingericht om de samenwerking tussen ontwikkelaars en testers te verbeteren. Dit wordt onder andere gedaan door een integratie met Visual Studio via de Ranorex Core API. Daarnaast ondersteunt Ranorex de integratie met de meest voorkomende Continuous Integration (CI) en Continuous Delivery (CD) tools waardoor Ranorex eenvoudig geïntegreerd kan worden. Verder ondersteunt Ranorex data driven testing en testdatamanagement via onder andere SQL, Excel en CSV. Voor defectmanagement heeft Ranorex integraties met de meest voorkomende defectmanagementtools zoals onder andere JIRA, TFS en Bugzilla.

Welke uitdagingen biedt Ranorex?

Bij het gebruik van Ranorex dienen zich de volgende uitdagingen aan:

  • Hoe integreer ik de tool binnen mijn bestaande infrastructuur?
  • Hoe laat ik de tool alle systemen (die ik wil testen) ondersteunen?
  • Wat ga/kan ik precies automatiseren met de tool?

Bij de uitdagingen die (mogelijk) ontstaan tijdens de implementatie van Ranorex, kunnen de experts van Praegus u helpen. Zij hebben veel kennis van testautomatisering en hebben uitgebreide ervaring met tools zoals Ranorex. Wilt u weten wat de experts van Praegus voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.