Security: OWASP top 10 in de praktijk

In veel van de gevallen blijken webapplicaties die onderworpen worden aan een penetratietest onvoldoende bescherming te bieden tegen de meest voorkomende aanvallen en kwetsbaarheden. De kosten voor opdrachtgevers en softwareleveranciers kunnen vaak tussen 30 tot 60 keer zo hoog uitkomen, dan als deze opgelost worden in de ontwerpfase van softwareontwikkeling (NIST, IBM, and Gartner Group). 

De enorme hoeveelheid dreigingen zorgen ervoor dat opdrachtgevers onder druk staan om veilige software te ontwikkelen. Hierdoor worden softwareleveranciers gedwongen om veilige software te schrijven en worden opdrachtgevers gedwongen om na te denken over de beveiligingseisen van software. 

In deze training wordt de focus gelegd op het toepassen van de Security OWASP top 10 in de praktijk. De training zal doormiddels praktische voorbeelden en discussies worden gegeven. 

Doelgroep: Ontwikkelaars en (Security) testers. 

Voorkennis: Kennis van en ervaring met testen & programmeer- en scriptervaring is gewenst. 

Onderwerpen: 

  • Wat is de OWASP top 10; 
  • Hoe de OWASP top 10 praktisch toe te passen; 
  • Hoe te testen tegen bekende de OWASP top 10; 
  • Waar moet je op letten bij nieuwe omgevingen/projecten? 

Resultaat: Na de training ben je (beter) in staat om risico’s tijdens softwareontwikkeling te herkennen en mitigeren door de security OWASP top 10 in de praktijk toe te passen. 

Cursus/materiaal: Cursusmateriaal zal tijdens de training verstrekt worden. De deelnemer dient te beschikken over een laptop met local admin rechten (Windows/Mac OSX/Linux). 

Duur:  8 uur. 

Prijs:  € 595,- (excl. BTW, incl. cursusmateriaal en catering)

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.