Selenium Testautomatisering

Wat is Selenium Testautomatisering?

Als men het heeft over testautomatisering wordt vaak Selenium Testautomatisering als oplossing genoemd. Wat is Selenium precies en waarvoor wordt het gebruikt? Selenium is een Open Source oplossing voor testautomatisering die de tester instaat de stelt om API-testen, integratietesten en UI-testen op te stellen en uit te voeren. Hierdoor is het voor de testers mogelijk om snel en geautomatiseerd de kwaliteit van de ontwikkelde software te bepalen. Ook kan Selenium geïntegreerd worden met Continues Integration (CI) en Continues Delivery (CD) tools waardoor binnen de CI/CD oplossing de testen geautomatiseerd kunnen worden uitgevoerd. Ook de integratie met tools zoals Fitnesse en Cucumber is mogelijk waardoor de testers eenvoudig voor de business leesbare testen kunnen creëren.

Waarom Selenium Testautomatisering?

Selenium Testautomatisering biedt de mogelijkheid om robuuste geautomatiseerde testen te creëren. Deze testen kunnen makkelijk op meerdere omgevingen (bijvoorbeeld test en acceptatie) gebruikt worden. Verder kunnen de scripts eenvoudig data driven gemaakt worden waardoor het mogelijk is om meerdere scenario’s met een test te kunnen uitvoeren. Selenium is een flexibele oplossing voor testautomatisering zo maakt Selenium gebruik van reusable componenten waardoor het mogelijk is om snel nieuwe geautomatiseerde testen te creëren. Daarnaast ondersteunt Selenium de meest gebruikte programmeertalen waardoor het mogelijk is om Selenium in de meeste softwareontwikkeltrajecten te implementeren. Verder laat Selenium zich goed integreren met CI/CD oplossingen.

Uitdagingen met Selenium Testautomatisering

Selenium Testautomatisering is Open Source, wat inhoudt dat er geen licentiekosten zijn. Dit wil niet zeggen dat er geen kosten zijn, omdat Selenium opgezet en ingericht moet worden. Dit is iets waar de experts van Praegus u mee kunnen helpen. Dankzij onze ruime ervaring kunnen wij op basis
van een Proof Of Concept (POC) een inschatting maken wat er binnen uw organisatie gedaan zal moeten worden om Selenium Testautomatisering zo goed mogelijk op te zetten.

In dit proces kunnen onze experts u adviseren over zaken zoals versiebeheer, testdatamanagement en CI/CD oplossingen. Daarnaast kunt u een degelijk advies verwachten over wat er te automatiseren valt, omdat niet
alles te automatiseren is. Wilt u meer weten over Selenium Testautomatisering of wenst u een advies over de implementatie? Neem geheel vrijblijvend contact op met één van onze experts.

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.