Selenium Testtool

Wat is de Selenium Testtool?

De Selenium Tesstool is de open source testautomatiseringstool die vaak binnen projecten gebruikt wordt als testautomatisering. Selenium kan gebruikt worden om de volgende zaken geautomatiseerd uit te voeren; API testen, integratie testen en GUI / UI testen. Dit stelt de testers in staat om snel een uitspraak te kunnen doen over de kwaliteit van de software under test.

Doordat Selenium eenvoudig geïntegreerd kan worden met Continues Integration (CI) en Continues Delivery (CD) tools is het mogelijk om de geautomatiseerde testen welke gecreëerd zijn te gebruiken voor het geautomatiseerd testen van de builds. Verder kan Selenium gebruikt worden in combinatie met tools zoals FitNesse en Cucumber waardoor er eenvoudig voor de business leesbare testen gecreëerd kunnen worden.

Waarom de Selenium Testtool?

De Selenium Testtool is open source waardoor u zonder al te veel investeringen vooraf kunt beginnen met testautomatisering. Verder zijn de geautoriseerde testen welke in Selenium gecreëerd robuust en eenvoudig te gebruiken op meerdere omgevingen (bijvoorbeeld test en acceptatie) en browsers (bijvoorbeeld Chrome en FireFox). Selenium ondersteunt data driven testing, waardoor door middel van een script mogelijk is om meerdere scenario’s uit te voeren. Door het gebruik van reusable componenten kunt u met Selenium snel nieuwe geautomatiseerde testen creëren. Verder ondersteunt Selenium de meest gebruikte programmeertalen waardoor het binnen de meeste softwareontwikkeltrajecten te implementeren is.

Uitdagingen met de Selenium Testtool

De Selenium testtool is open source waardoor er vooraf geen grote initiële investering noodzakelijk is. Dit wil niet zeggen dat er geen implementatiekosten zijn, omdat Selenium geïmplementeerd en opgezet moet worden. Dankzij jarenlange ervaring met het opzetten van de Selenium Testool kunnen onze experts u uitstekend van dienst zijn. Onze experts kunnen al dan niet op de basis van een Proof Of Concept (POC) een inschatting maken wat er binnen uw organisatie gedaan zal moeten worden om Selenium te kunnen implementeren en te gebruiken.

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.