Selenium Training

De Praegus Academy heeft een Selenium Training ontwikkeld, omdat testautomatisering onmisbaar is binnen Agile ontwikkeltrajecten. Hierbij wordt vaak gebruikt gemaakt van Selenium. Selenium is een open source testautomatiseringstool die een framework biedt waarbinnen geautomatiseerde testen gecreëerd kunnen worden. Tijdens de training leert u hoe u Selenium kunt gebruiken voor het schrijven van geautomatiseerde testen. Tijdens deze training zal er gebruik worden gemaakt van Selenium Web Driver in combinatie met Java, om zo geautomatiseerde testen te leren schrijven. Ook zal tijdens deze training de integratie van Selenium met andere tools en een toolchain behandeld worden.

Inhoud training

Tijdens de Selenium Training worden de basisbegrippen en principes van testautomatisering behandeld. Verder komt de opzet van het Selenium framework aan bod, waaronder zaken zoals element identificatie, vergelijkingen (Asserts) en controles. Ook het gebruik en integratie van Selenium in een toolchain zal behandeld worden. In een toolchain wordt Selenium met tools zoals bijvoorbeeld Cucumber, Fitnesse en Continues Integration (CI)/Continues Delivery (CD) tools gekoppeld. Dit om onder andere de tests beter leesbaar te maken voor de business en andere stakeholders. Tevens wordt geautomatiseerd testen binnen CI/CD ondersteund.

Resultaat van deze training

Na deze training zult u in staat zijn Selenium te gebruiken voor het opzetten, aanpassen en uitvoeren van geautomatiseerde testen. Ook zult u leren welke vervolgstappen er zijn en hoe u deze kunt definiëren om het gebruik van Selenium beter te integreren in het softwareontwikkelingsproces.

Voor wie is deze Selenium Training?

De training is geschikt voor iedereen die wenst te leren hoe Selenium werkt en hoe u hier geautomatiseerde testen mee kunt schrijven. Het is handig dat u enige programeerkennis (bij voorkeur Java) hebt, maar dit is absoluut geen must. Een basiskennis van testen is wel een must voor deze training. Wilt u meer weten over deze training of andere trainingen welke de Praegus Academy aanbiedt? Neem dan contact met ons op.

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.