SoapUI Training

Met onze SoapUI training leert u de tool SoapUI te gebruiken. SoapUI is een open source desktopapplicatie, welke gebruikt kan worden voor het aanroepen, monitoren, simuleren of mocken van webservices. SoapUI wordt doorgaans gebruikt voor de uitvoering van functionele tests, maar kan ook gebruikt worden voor onder andere ketentesten en binnen test automatisering.

Tijdens onze training krijgt u een introductie in het gebruik van SoapUI om webservices zoals SOAP, Rest en berichten via queues (JMS) te testen. We nemen u mee in de mogelijkheden die SoapUI biedt en hoe u deze kunt configureren.

Programma van de training

Het programma van de SoapUI training ziet er als volgt uit:

  • Een introductie van de SoapUI Architectuur;
  • Hoe SoapUI te configureren;
  • Hoe SoapUI projecten op te zetten;
  • Hoe de services te configureren in SoapUI;
  • Het opzetten van testsuites en testcases in SoapUI;
  • Hoe assertions te doen in SoapUI;
  • Hoe datadriven testing uit te voeren in SoapUI;
  • Hoe services te mocken.

Na het volgen van deze training heeft u als cursist een goed beeld van het configureren, opzetten en uitvoeren van testen in SoapUI. Voor deze training heeft u geen specifieke voorkennis nodig. Kennis van en ervaring met testen is een pre, net zoals programeer- en scriptervaring.

SoapUI Training volgen?

Bent u geïnteresseerd in het volgen van de SoapUI training of heeft u vragen over SoapUI? Neem dan vrijblijvend contact op met ons. Onze experts kunnen u helpen, bijvoorbeeld bij het adviseren welke training het beste bij uw wensen aansluit.

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.