Solutions

uw partner in oplossingen

De diensten van Praegus beslaan een ruim scala van oplossingen op het gebied van software testing. Deze diensten zijn afzonderlijk of in combinatie met elkaar inzetbaar en doen recht aan alle aspecten van het testproces; van procesinrichting tot complexe technische vraagstukken en van coaching tot uitbesteding.

Open source toolchain

Open source tools zijn aantrekkelijk vanwege het ontbreken van licentiekosten, maar vereisen vaak specifieke kennis en configuratie om ze effectief met elkaar te laten samenwerken om zo tot bruikbare testtooling te komen. Maar je kan diverse Open Source tooling wel zodanig met elkaar laten samenwerken dat er een zeer gebruiksvriendelijke en uitgebreide toepassing voor testautomatisering ontstaat. En laten wij die nou net al voor je gemaakt hebben…

On Demand Performance Testen

Performance testen vereist specialisten, het opzetten van de testen is een complexe aangelegenheid, net zoals de analyse. Je wilt graag weten waar eventuele beperkingen of risico’s zitten. Vaak komt de noodzaak richting het einde van projecten of vlak voor marketing campagnes naar voren. Dat is waar Praegus kan helpen, wij bieden on demand performance testen als een service aan…

PERFORMANCE Monitoring

Een goede performance van je website en achterliggende systemen betekent meer bezoekers en omzet, dus over het algemeen betere business. Wil je continu geïnformeerd worden over hoeveel gebruikers je website aan kan en of een wijziging impact heeft op de snelheid van de website? Dat heet monitoring. Hoe wij dat doen, lees je hier.

TESTABONNEMENT

Niet iedere organisatie beschikt over een ervaren testpopulatie die testautomatisering snel op kan pakken. Uit ervaring weten wij dat dit vaak een van de redenen is waardoor uiteindelijk testtools na enige pogingen toch op de plank belanden. Om die reden hebben wij naast begeleiding op consultancybasis een samenwerkingsvorm ontwikkeld, specifiek gericht op het (tijdelijk) overnemen van regressietesten en waarbij parallel de interne testpopulatie wordt opgeleid. Zo kan je versneld in business verbeteren terwijl je collega’s de tijd krijgen om hun kennis te vergroten.

haalbaarheidsonderzoek

Ben je op zoek naar de testtool die het beste aansluit op jouw omgeving? Of ben je op zoek naar het antwoord op de vraag of testautomatisering in jouw omgeving wel rendabel is en de investering is terug te verdienen? En misschien wil je ook weten of er een (beter) alternatief bestaat voor een reeds gebruikte tool die wellicht ook nog eens minder kosten kent. Voor al dat soort vragen helpen wij je ook aan het antwoord.

toolselectiematrix

Hoe ideaal zou het zijn als je specifieke kenmerken van jouw omgeving invult in een model en je vervolgens een short list krijgt van testtooling die het beste bij jouw omgeving passen? En je vervolgens ook nog per tool kan zien wat de Return On Investment zou kunnen zijn.

augmented testing

De wereld van testen, testautomatisering en tools ontwikkelt zich enorm snel. Zo snel, dat we steeds meer uitdaging zien om de ontwikkelingen bij te houden. Om voorop te lopen en innoverend te blijven onderzoeken wij manieren om testsets te optimaliseren.

crowd testing

Crowd testen of crowdsourced testen, is wanneer een virtuele groep van testers door heel de wereld is betrokken bij het testen in plaats van een traditioneel testteam op één locatie. Crowd testen is een vorm van een testorganisatie. Crowd testen is een opkomende trend in testen, die de voordelen, effectiviteit en efficiëntie van crowd sourcing en een cloud-platform samenvoegd. Het verschilt van traditionele testmethoden omdat het testen wordt uitgevoerd door verschillende testers, op verschillende plaatsen, en niet door ingehuurde consultants en professionals. De software wordt getest op basis van diverse ‘realistische’ platformen. Bovendien zorgt crowd testen voor remote usability testing omdat specifieke doelgroepen kunnen worden aangetrokken.