Test automatisering

PRAEGUS, DÉ PARTNER IN TESTAUTOMATISERING!

Ketens worden complexer en de business wil snel en iteratief (bijv. Agile) testwerken. De interactie met de klant of eindgebruiker wordt directer door toenemend gebruik van internet en mobiele applicaties. Dit brengt nieuwe risico’s met zich mee en de teststrategie moet hierop inspelen. Het testwerk neemt toe door meer regressietesten bij iteratief ontwikkelen en door het testen met bijvoorbeeld verschillende browsers en platforms. Testautomatisering is de oplossing om het handmatig testen te ondersteunen in de groeiende behoefte van sneller, meer en anders testen.

Uw route naar testautomatisering

Praegus bekijkt op basis van de eisen en wensen welke vorm van testautomatisering het meest geschikt is voor uw organisatie. Uw doelstellingen zijn daarbij leidend. Gaat het om kwaliteit, snelheid, kosten of een combinatie van deze? Beoordeeld wordt welke situaties zich het best lenen voor testautomatisering en de keuze voor de best bijpassende testtool wordt gemaakt. Na aanschaf van de tool is een goede implementatie cruciaal voor succesvol gebruik. Het gaat daarbij om optimaal gebruik en inzet van de tool, maar ook om beheer en ondersteuning.

In dit gehele proces zijn wij in staat uw organisatie optimaal te begeleiden. Hiervoor hebben we een aantal generieke tools ontwikkeld. Het gaat ons niet alleen om de tool of de testautomatisering; als testspecialist zien we testautomatisering als een integraal onderdeel van het gehele testtraject.

Onafhankelijke testautomatisering

Praegus is tool- en leveranciersonafhankelijk. Onze expertise omvat zowel tools uit de Open Source community als commerciële testtool(suite)s. Dit stelt ons in staat om de optimale match te maken. Als experts op het gebied van testen en testautomatisering zijn we dé geschikte implementatiepartner voor (tool)leveranciers. Onze testspecialisten worden middels maandelijkse kennissessies geïnformeerd over alle ontwikkelingen op het gebied van testtools, waardoor u door ons in gegarandeerd de meest up-to-date kennis wordt voorzien.

Onze ervaring in testautomatisering

Praegus heeft de eigen expertise geborgd in een unieke aanpak voor het complete testautomatiseringproces: Praegus Test Automation Process (PTAP). Dit model begeleidt uw organisatie bij het verkennen van de mogelijkheden voor testautomatisering, het berekenen van de ROI, de keuze van de meest geschikte testtools voor uw specifieke omgeving en de implementatie daarvan. Een indicatie of u toe bent aan testautomatisering is te verkrijgen via de Praegus Smart Indicator (PSI).

Vervolgstappen kunnen bestaan uit een compleet assessment, een business case, een toolselectie, een Proof-of-Concept, coaching, training en/of workshops.

Behoefte aan meer informatie over onze testautomatiseringsaanpak of moeite met de juiste keuze maken uit de enorme lijst van testtools?

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.