Test awareness

Waarom testen?

Vandaag de dag proberen organisaties te overleven in de toenemende concurrerende wereld. Focus op snellere time-to-market en veranderende klantbehoeften zorgen voor kortere life-cycles van producten. Grip krijgen op het voortbrengingsproces van de producten en/of diensten is van groot belang om de toekomst van het bedrijf te blijven garanderen. ICT vormt in de digitaliserende wereld steeds meer de aorta van organisaties. Zonder ICT is zaken doen bijna onmogelijk. Maar wat nou als de software niet werkt zoals het zou moeten en de business daardoor in het gedrang komt?

Denk bijvoorbeeld bij software aan:

  • Verkeerde resultaten?
  • Niet de functionaliteit die je wilde?
  • Een crash?
  • Een langzame response?
  • Te moeilijk in gebruik?

Zodra het ene software probleem is verholpen doet de volgende, meer complexe, uitdaging zich voor.

  • Nieuwe technologieën zijn meer complex?
  • De business vraagt om steeds hogere kwaliteit?
  • De aangekochte maatwerk software integreert onvoldoende met de andere IT systemen…
  • Moeilijkheden om betrouwbare, bruikbare software te ontwikkelen binnen gestelde budget en tijd…

Krijg dus grip op software ontwikkeling door te testen!

En serieuze aandacht voor testen loont. Foutpreventie en het zo vroeg mogelijk constateren van fouten of risico’s brengt op de lange termijn het meeste rendement. De werkwijze bij het voortbrengen van IT-systemen (bijv. waterval of Agile) beïnvloedt ook de manier waarop testen wordt ingericht. Als de business vraagt om snelheid zal de tester hierop moeten inspelen. De toename in het online gebruik van applicaties vraagt een verschuiving van functioneel testen naar inzicht in risico’s op aspecten als performance en security. Dit vergt strategisch en analytisch inzicht, een gestructureerde aanpak, up-to-date kennis en een uitstekende begeleiding.

Uitbesteden of zelf doen?

Veel organisaties erkennen de noodzaak van (tijdig) testen. Maar niet iedere organisatie beschikt over voldoende resources of specialisten met de gewenste kennis en/of ervaring. De testspecialisten van Praegus hebben veel ervaring met professioneel en gestructureerd testen. Ook voor (test)procesverbetertrajecten, training/coaching en het implementeren van testautomatisering bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden specialisten in alle denkbare functies, van technisch testspecialist tot ervaren testmanagers en van testautomatiseerder tot procesverbeteraar. Onze mensen zijn snel ingewerkt en hebben oog voor uw organisatie.

Onze testspecialisten zijn gecertificeerd voor de testmethodieken TMap NEXT® en ISEB/ISTQB. Maar ook op het gebied van Agile/SCRUM (ontwikkel framework), ASL en BiSL (beheermodellen) en Prince2 (projectmanagement). Daarnaast informeren we onze testspecialisten middels maandelijkse kennissessies over alle ontwikkelingen op het gebied van testtools. Hiervoor onderhouden we nauwe contacten met testtoolleveranciers en hebben we Open Source specialisten in huis. We kennen de markt en ontwikkelen daarbij zelf regelmatig (nieuwe) diensten en oplossingen.
Kennis vergaren begint met kennis delen in het vakgebied. Praegus is sponsor bij diverse testevenementen en onze specialisten leveren regelmatig een inhoudelijke bijdrage in de vorm van presentaties, publicaties en blogs.

Onze kennis dragen we uit door middel van testtrainingen en workshops. Praegus beschikt over ervaren trainers. Wij verzorgen regelmatig standaardtrainingen, zoals TMap NEXT® Test Engineer en de ISTQB modules. Maar bij voorkeur verzorgen we een workshop op maat, gericht op uw behoefte als klant, waarbij ter plekke de vertaalslag van theorie naar praktijk wordt gemaakt. Voor een allereerste aanraking met testen adviseren we onze workshop Test Awareness, waarin de cursisten op interactieve wijze worden meegenomen in de wereld van testen en het belang van testen wordt duidelijk gemaakt. Toespitsing met voorbeelden uit de eigen werksituatie maakt dat de workshop meteen toepasbaar wordt omdat de deelnemer de voordelen van testen gaat herkennen en onderkennen.

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.