Testautomatisering Essentials

Testautomatisering is niet meer weg te denken uit het huidige IT-landschap. Opleveringen moeten sneller en sneller en de druk ligt hoog om “kwalitatief” goede software op te leveren. Om testers de mogelijkheid te geven nieuwe functionaliteit te testen en regressietesten snel af te kunnen vinken is testautomatisering een must geworden voor veel IT-projecten. 

Maar wat is testautomatisering? En in welke gevallen is het op welke manier toepasbaar? Welke verschillende tools zijn er beschikbaar? 

Dit zijn enkele vragen waarop in deze module wordt ingegaan. We nemen je mee in de verschillende mogelijkheden en toepassingen van geautomatiseerd testen. In deze module wordt de voor het opzetten en gebruiken van testautomatisering noodzakelijke theorie behandeld. 

Doelgroep:  Testers, Architecten, Engineers, beheerders of kwaliteitscontroleurs die een gezonde theoretische basis willen met betrekking tot testautomatisering. 

Voorkennis: Beperkt – geen voorkennis nodig, dit is een introductie in testautomatisering en geeft de theoretische basis voor eenieder die zich wil gaan verdiepen. Kennis van en ervaring met testen is een pré, programmeer- en scriptervaring is ook een pré maar geen vereiste. 

Onderwerpen: 

  • Wat is testautomatisering
  • Toegevoegde waarde testautomatisering; 
  • Verschillende vormen testautomatisering; 
  • Strategie & Toepassingsgebieden;
  • Competenties van de testautomatiseerder; 
  • Beschikbare Testtools; 
  • Keuzes. 

Gedurende deze module zullen praktijkvoorbeelden en opdrachten worden gebruikt om hands-on ervaring op te doen. 

Resultaat:  Deze module geeft de cursist het theoretische begrip van wat er nodig is voor het opzetten en uitvoeren van geautomatiseerde testen. 

Duur:  4 uur. 

Prijs:  € 295,- (excl. BTW, incl. lesmateriaal en catering)

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.