Schiphol

“De migratie van de Airport Service Bus naar andere systemen was voor Schiphol Group de aanleiding om een complete geautomatiseerde teststraat te gaan ontwikkelen. Hiermee moest verzekerd worden dat het nieuwe systeem net zo functioneert als het bestaande.

Naast de migratie is er een parallel traject voor nieuwbouw begonnen. Dit project omvatte de volledige ontwikkelstraat (inclusief continuous integration). Praegus begeleidt mede deze transitie naar DevOps, waarbij aansluiting gevonden moet worden op Continious Delivery en Continuous Integration. Binnen dit proces is Praegus verantwoordelijk voor het inrichten van testproces tot het opzetten van een testautomation framework.

Ook is Praegus zeer nauw betrokken bij het Agile proces en invulling van de Scrum en Kanban ceremonies.
Resultaat: De migratie van de bestaande interfaces naar het nieuwe platform zijn succesvol afgerond en in productie genomen. Initieel zijn de testen geautomatiseerd. Daarnaast is middels de Toolchain van Praegus een testautomation framework neergezet om de bouw van nieuwe interfaces te faciliteren. Deze nieuwe interfaces bestaan voornamelijk uit restfull interfaces. De Praegus Toolchain draait succesvol in een continuous integration straat en is er een helder overzicht van de testdekking. Dit geeft inzicht voor zowel de developers in de Scrum teams als de business.”

Referent: Teamleider ICT Testmanagement Schiphol

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.