TMap® Suite Test Engineer

Deze driedaagse cursus bereidt de deelnemers voor op het TMap® Suite Test Engineer examen. TMap® Suite is het gevolg van het door ontwikkelen van de TMap testmethodiek en bevat drie onderdelen: TMap® HD (Human Driven) voor Agile ontwikkelprocessen, als 2e een set Building Blocks om eventueel een eigen testmethode te maken en de info uit TMap® Next die met name in waterval projecten het beste tot haar recht komt.

De onderwerpen die in de training TMap® Suite Test Engineer worden behandeld, sluiten daarom zoveel mogelijk aan bij de exameneisen die gelden voor het examen. Uiteraard is er ook gelegenheid om vragen te stellen, zodat je nog beter voorbereid aan het examen kan deelnemen.

Doelgroep: Iedereen die het TMap® Suite Test Engineer examen wil gaan doen.

Voorkennis: Er is geen specifieke voorkennis nodig. Ervaring in het testen of kennis van testmethodieken is een pré.

Programma: De onderwerpen die in deze drie dagen aan bod komen zijn:

  • Inzicht in de belangrijkste testbegrippen;
  • Inzicht in het belang en de voordelen van gestructureerd testen;
  • Inzicht in de verschillende testontwerp-technieken en het gebruik daarvan;
  • Inzicht in de diverse testsoorten (van ontwikkeltesten tot acceptatietesten);
  • Uitleg over de Building Blocks (om een eigen testmethode te kunnen samenstellen);
  • Inzicht in de Agile aspecten van TMap® (Human Driven);
  • Op meerdere momenten wordt een oefenexamen afgenomen welke vervolgens wordt besproken met de docent. Naast de oefenexamens wordt de training ook ondersteund door praktische oefeningen. De combinatie van theorie en praktijk zorgt voor een optimale voorbereiding voor het examen.

Resultaat: De combinatie van theorie en praktijk zorgt voor een optimale voorbereiding voor het examen. Na afloop van deze training zijn de deelnemers in staat deel te nemen aan het examen TMap® Suite Test Engineer.

Cursus/materiaal: Deelnemers aan deze cursus krijgen een tweetal boeken bij de cursus: Het Engelstalige boek “Neil’s quest for quality – A TMap® HD Story”, en het Nederlandstalige TMap® Next boek. Het meenemen van een laptop/tablet is niet noodzakelijk.

Aantal dagen: 3 dagen.

Prijs:  € 1495,- (excl. BTW en examen, incl. cursusmateriaal, TMap boek en catering)

Praegus verzorgt de cursus in samenwerking met haar partner Ammerlaan.

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.