Training CI/CD

Wat is CI/CD?

We werken massaal naar een Continuous Integration (CI) en Continuous Delivery (CD) werkomgeving. Door de adoptie van ‘Agile’ werken, is Continuous Integration (CI) en Continuous Delivery (CD) inmiddels al een onmisbaar hulpmiddel geworden. Nu rest alleen nog de vraag wat is CI/CD precies? En hoe kan dit mij en mijn business helpen?

Met Continuous Integration wordt de code die ontwikkelaars schrijven bij iedere commit, samengevoegd met de andere code waarna hij getest wordt. Hierdoor worden integratieproblemen verderop in het ontwikkelproces voorkomen. Continuous Delivery betekent dat er na iedere integratie een build wordt gemaakt die potentieel naar productie kan gaan. Omdat zowel CI als CD processen automatische processen zijn wordt er eigenlijk altijd gebruik gemaakt van geautomatiseerd testen.

Inhoud van de Training

De training CI/CD die de Praegus Academy in zijn portfolio heeft bestaat uit de volgende onderwerpen:

  • Wat houdt Continuous Integration (CI) en Continuous Delivery (CD) in?
  • Wat heb je technisch en organisatorisch nodig voor het opzetten en gebruiken van CI/CD?
  • Welke stappen moet je nemen voor het inrichten en gebruiken van CI/CD;
  • Hoe pas ik CI/CD toe?

Tijdens deze training worden praktijkvoorbeelden en opdrachten gebruikt om de cursisten hands-on ervaring op te laten doen met CI en CD. Voor deze training is de gewenste voorkennis beperkt. Kennis van en ervaring met testen is een pré. Programmeer- en scriptervaring is ook een pré maar absoluut geen vereiste. De doelgroep voor deze training zijn Testers, Architecten, Engineers, beheerders of kwaliteitscontroleurs die een basis willen met betrekking tot CI en CD.

Interesse in de training?

Bent u of zijn mensen binnen uw organisatie geïnteresseerd in de Training CI/CD. Dan heeft u met de Praegus Academy de juiste partner gevonden. De Praegus Academy combineert praktijkervaring van CI/CD met theoretische kennis van CI/CD. De training CI/CD zal gegeven worden door ervaren docenten die naast hun didactische vaardigheden over een zeer brede praktijkervaring beschikken. Dit stelt de docenten in staat een goede balans te houden tussen theoretische kennis en praktijkvoorbeelden. Indien u geïnteresseerd bent in de Training CI/CD neem dan vrijblijvend contact op met onze experts van de Praegus Academy.

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.