Unit testen & Cucumber

Met de adoptie van ‘Agile werken’ is testautomatisering een ‘onmisbaar’ hulpmiddel binnen het software ontwikkelproces. Vaak wordt dit gecombineerd met Business Driven Development (BDD) en Test Driven Development (TDD). 

Deze module geeft basiskennis met betrekking Business Driven Development (BDD) en Test Driven Development (TDD). Maar in deze module worden ook de tools behandeld die gebruikt kunnen worden om BDD en TDD in te zetten tijdens geautomatiseerd testen. Daarnaast wordt ook de theorie rondom het gebruiken en opzetten van unit testen behandeld 

Doelgroep: Testers, Architecten, Engineers, beheerders of kwaliteitscontroleurs die een gezonde basis willen met betrekking Business Driven Development (BDD) en Test Driven Development (TDD). 

Voorkennis: Beperkt. Kennis van en ervaring met testen is een pré, programmeer- en scriptervaring is ook een pré maar geen vereiste. 

Onderwerpen: 

  • Wat is Business Driven Development (BDD)?  
  • Wat is Business Test Development (TDD)?  
  • Welke tools zijn er voor BDD en TDD? 
  • Welke tools kunnen gebruikt worden voor unit testen? 
  • Unit testen als integraal onderdeel van de test aanpak 

Gedurende deze module zullen praktijkvoorbeelden en opdrachten worden gebruikt om hands-on ervaring op te doen met BDD, TDD en unit testen. Er zal gebruik worden gemaakt van onder andere JUnit en Cucumber (Java)

Resultaat:  Deze module geeft de cursist een basisbegrip en kennis van BDD, TDD en unit testen. 

Cursus/materiaal:  De deelnemer dient te beschikken over een laptop met local admin rechten (Windows, Linux of Mac OSX). 

Duur:  8 uur

Prijs:  € 595,- (excl. BTW, incl. lesmateriaal en catering)

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.