User Interface (UI) Testen

Veel geautomatiseerde testtools maken gebruik van de User Interface (UI) om hun testen uit te voeren. Dit stelt eisen aan de testtools en de geautomatiseerde testen die de testers schrijven.  

Maar wat zijn deze eisen?  Welke geautomatiseerde testtools kun je gebruiken om tegen de UI te testen? Welke handigheidjes kun je als tester gebruiken om je geautomatiseerde testen minder afhankelijk te maken van wijzigingen in de UI? 

Dit zijn enkele vragen waarop in deze module wordt ingegaan. We introduceren in deze module diverse tools die gebruikt kunnen worden voor het testen van de UI. In deze module wordt het opzetten en het gebruiken van deze tools behandeld. 

Doelgroep: Testers, Architecten, Engineers, beheerders of kwaliteitscontroleurs die een gezonde basis willen met betrekking tot het opzetten en gebruiken van testautomatisering voor UI testen. 

Voorkennis: Beperkt – voor deze module is de theoretische voorkennis (Module Testautomatisering Theorie) een pré, deze module geeft een basis voor eenieder die wil beginnen met geautomatiseerd UI testen. Kennis van en ervaring met testen is een pré, programmeer- en scriptervaring is ook een pré maar geen vereiste. 

Onderwerpen: 

  • Wat is UI Testen? 
  • Welke geautomatiseerde testtools zijn er voor UI testen? 
  • Hoe deze tools (samen) in te zetten voor UI testen; 
  • Hoe UI-objecten aan te roepen en te gebruiken in de geautomatiseerde UI testen; 
  • Welke keuzes te maken met betrekking tot UI testen. 

Gedurende deze module zullen praktijkvoorbeelden en opdrachten worden gebruikt om hands-on ervaring op te doen met geautomatiseerde UI testen. We gaan aan de slag met FitNesse en Selenium, maken gebruik van een opensource toolchain. Daarbij duiken we tevens in de basics van XPath en CSS Selectors

Resultaat:  Deze module geeft de cursist het begrip van wat er nodig is voor het opzetten en uitvoeren van geautomatiseerde UI testen. 

Cursus/materiaal:  De deelnemer dient te beschikken over een laptop met local admin rechten (Windows, Linux of Mac OSX). 

Duur:  8 uur. 

Prijs:  € 595,- (excl. BTW, incl. lesmateriaal en catering)

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.