Wat is penetratietesten?

Penetratie testen (vaak “pentesting”, “pen testen”, “netwerk penetration testing” of “security testing”) is een controle van een of meer computersystemen en applicaties op kwetsbaarheden, waarbij deze kwetsbaarheden ook werkelijk gebruikt worden om in deze systemen in te breken.
Een pentester doet dit op dezelfde manier als een ethical hacker om zo de gaten in uw beveiliging te identificeren.

Waarom een pentester inschakelen?

Helaas werken alle preventieve maatregelen niet zoals u zou willen. Firewalls, IPS systemen en anti-virus zijn noodzakelijk, maar beschermen u niet voldoende. Een penetratietest geeft inzicht in de resterende risico’s.

Wat is het doel van pentesting?

Het doel van een pentest is om inzicht te krijgen in de risico’s en kwetsbaarheden van het onderzochte systeem en om verbeteringen te definiëren voor de beveiliging -met andere woorden, de risico’s en kwetsbaarheden te bestrijden.

Soorten pentests

  • Black box
  • White box
  • Grey box
  • Crystal box
  • Time box
  • Red Teaming

Het doel van een pen-test is om inzicht te krijgen in de risico’s en kwetsbaarheden van het onderzochte systeem en om verbeteringen te definiëren voor de beveiliging -met andere woorden, de risico’s en kwetsbaarheden te bestrijden.

Ben je benieuwd wat Praegus voor jou kan doen?

Onze testexperts adviseren en helpen je graag met het opzetten van security testing en monitoring binnen jouw organisatie. Van het implementeren van onze Open Source security test & monitoring tool tot aan het opzetten en uitvoeren van de security tests.

Praegus’ security testexperts hebben jarenlange ervaring met security testen en ze getraind in het gebruik van de diverse security test tools en testmethodieken.

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.